Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Plzeň doma porazila na úvod hokejové extraligy mistrovský Třinec 3:1 

Hokejisté Plzně vstoupili do nového ročníku extraligy v předehrávce 1. kola porážkou mistrovského Třince 3:1. Za Indiány skórovali navrátilec Jakub Lev, nová posila Ondřej Matýs a Fin Aleksi Rekonen. Oceláři, kteří budou v sezoně usilovat o pátý triumf za sebou, se ve 42. minutě dokázali prosadit, když už prohrávali o tři branky.

Domácí se ujali vedení v čase 3:22, kdy se k nahozenému puku odraženému od zadního mantinelu dostal kapitán Schleiss, jehož šanci ještě Mazanec kryl pravým betonem, ale z dorážky jej bekhendem mezi nohy překonal Lev. Letní posila Indiánů z Hradce Králové oslavila gólem návrat do plzeňského dresu po šesti letech.

Odpovědět mohl Polášek, v 6. minutě naopak hostům po Adamově teči Matýsova pokusu pomohla horní tyč. Západočeši odolali při Pourově trestu a Oceláři se po vyloučeních Draveckého a Poláška ubránili 74 sekund ve třech proti pěti.

Ve 14. minutě se Plzeňští radovali podruhé. Z pravého kruhu se trefil Matýs, letní akvizice z Pardubic. Sudí Jeřábek s Pražákem si ještě u videa prověřili, jestli puk netečoval vysokou holí Adam.

Mazanec vzápětí musel krýt Kvasničkův únik a v oslabení, které zavinil svým faulem, zneškodnil lapačkou Pourovu nebezpečnou střelu. Třinec se v úvodu druhé části neprosadil při Schleissově pobytu na trestné lavici a v 25. minutě nepřekonal Pavláta ani kanonýr Růžička.

V 26. minutě se prosadili opět domácí a Rekonen z pozice mezi kruhy překonal přes clonu Mazance. V čase 28:19 měl možnost trestného střílení Lev, který po Růžičkově zákroku proti třineckému gólmanovi neuspěl.

Další možnost měl Indrák, na druhé straně se ve 33. minutě dostal do úniku Daňo, ale po bekhendovém blafáku minul branku. Při tlaku hostů neuspěl po Jeřábkově přihrávce ani Dravecký.

Na přelomu druhé a třetí třetiny se Třinec ubránil při Hrehorčákově vyloučení a při trestu Holešinského v přesilovce poprvé skóroval. Růžičkův pokus ještě skončil na horní tyči, ale navrátilec z Komety Brno Kundrátek se už z levého kruhu trefil.

Potom šli pykat v rychlém sledu i Benák a Lev, Pavlát ale odolal. Stav se nezměnil ani při vyloučení explzeňského Jeřábka a domácí gólman pak kryl další šance Ocelářů.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Škoda Plzeň

Štítky HC Škoda Plzeň, zahájení nové hokejové sezóny, extraliga, zápas s Třincem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň doma porazila na úvod hokejové extraligy mistrovský Třinec 3:1   |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.