Počasí dnes9 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Gulaš režíroval další výhru Plzně, která přehrála Pardubice 5:0

Hokejisté Plzně porazili v 36. kole extraligy Pardubice 5:0, připsali si pátou výhru v řadě a upevnili si třetí místo v tabulce. Gólem a dvěma asistencemi se na výhře domácích podílel Milan Gulaš, jenž tak má na svém kontě již 59 bodů a kraluje kanadskému bodování soutěže. Brankář Dominik Frodl udržel pošesté v sezoně čisté konto. Pardubice prohrály popáté v řadě a jsou i nadále poslední.

Domácí sice záhy promarnili přesilovou hru, ale krátce po jejím skončení si vyměnil rozjetý Kodýtek puk se Strakou a střelou k levé tyči nedal Kantorovi šanci. Hosté si navíc v 10. minutě situaci zkompilovali dvojím vyloučením za příliš mnoho hráčů na ledě a během dvojnásobné početní výhody zvýšil po přiťuknutí Gulaše Rob ranou bez přípravy na 2:0.

"Špatně jsme mezi sebou komunikovali, to by se nemělo stávat. Neměl jsem hokejku a chtěl jsem si ji vzít. Naše hloupost. Opět zbytečná chyba. Každý den si to říkáme, že to nesmíme dělat, ale stále jsme se z toho nedokázali poučit," komentoval útočník Dynama Matěj Beran druhý trest za technický přestupek za sebou.

Lépe se pohybující Indiáni se tlačili dopředu, Dynamo ovšem držel gólman Kantor, jenž dokázal zastavit i pokus volného Eberleho z mezikruží. Na druhé straně jeho protějšek Frodl musel vážněji zasahovat jen proti ojedinělé šanci Kindla. V závěru úvodní části zblízka neuspěl Kantner a trefa Mertla nebyla uznána pro úmyslné kopnutí Gulašovy přihrávky do sítě.

Na začátku druhé třetiny při přečíslení dvou na jednoho Rob po nabídce Němce neuspěl tváří v tvář Kantorovi s bekhendovým blafákem. Hosté poté zpevnili defenzivu, přesto po individuální akci Gulaše Kantner ve 29. minutě přidal pohodlně třetí gól. Po polovině utkání náznak pardubického zlepšení pokazil faulem Jan Zdráhal a jeho jmenovec v plzeňském dresu Patrik po přesné křížné nabídce Roba zvýšil na 4:0.

"Takové góly většinou dávám. Kluci mi to musí nachystat, abych to měl do prázdné. Šance z nájezdů totiž nedávám. Jsme rád, že jsem třeleckou pauzu tady prolomil. Vyhráváme a daří se nám. Plzeň je v herní pohodě, cítím se tady skvěle," pospal svoji již druhou trefu v novém působišti a pohodu v plzeňské kabině Patrik Zdráhal.

Domácí kontrolovali hru a zaváhání při rozehrávce zachránil zákrokem proti střele Tybora Frodl.

Po pauze se hosté vrhli směrem dopředu, explzeňský Vlach však bekhendem trefil pouze levou tyčku. Následně hráči Dynama nevyužili přesilovku a udeřilo na druhé straně. Ve 47. minutě totiž rozehrávajícímu Látalovi vzal kotouč Gulaš a zblízka přidal svůj jubilejní třicátý gól sezony. Od ještě většího debaklu uchránila hosty po bombě Janka branková konstrukce.

"Plzeň dnes na ledě dominovala a byl z toho jednoznačný výsledek. Gratulujeme domácím k jasnému vítězství," řekl trenér hostů Milan Razým, který v minulosti v Plzni úspěšně působil a doved Západočechy k titulu.

Autoři | Foto HC Škoda Plzeň

Štítky Sport, hokej, extraliga, 36. kolo, Plzeň, Pardubice, HC Dynamo Pardubice, FC Viktoria Plzeň, Milan Gulaš, Dominik Frodl, Patrik Zdráhal, Matěj Beran, Milan Razým, Jan Zdráhal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gulaš režíroval další výhru Plzně, která přehrála Pardubice 5:0  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.