Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Plzeň díky čtyřem využitým přesilovkám zdolala Vítkovice 6:4

Hokejisté Plzně zvítězili ve 34. kole extraligy nad Vítkovicemi 6:4 a připsali si třetí výhru za sebou. Indiáni v gólově bohatém souboji uspěli především díky čtyřem využitým přesilovým hrám a Ostravany porazili počtvrté za sebou. Dvěma trefami se po třízápasovém půstu blýskl kapitán Plzně Milan Gulaš. Branku a tři asistence si za vítěze připsal Peter Čerešňák. Ostravský tým přes čtyři vstřelené góly prohrál již čtvrtý z posledních pěti zápasů.

Do utkání vstoupili aktivněji domácí. Ránu exvítkovického Zdráhala ještě stačil gólman Svoboda vyrazit, ale v osmé minutě už při plzeňské přesilovce uspěl ranou z pravého kruhu bez přípravy Rob. Za chvíli po chytré Kracíkově zadovce z dobré pozice neskóroval Pour a udeřilo překvapivě na druhé straně. Po zaváhání domácí obrany ve 13. minutě vyrovnal po samostatném úniku Roman na 1:1.

Indiáni odpověděli náporem, ale hosté přečkali šance Poura a Koldy. V 15. minutě naopak při vyloučení Čerešňáka pohotovou dorážkou Lakatoš dokonal obrat. Následně sice pálil z mezikruží volný Gulaš nad, ale 55 vteřin před koncem první třetiny vyrovnal na 2:2 bekhendem Kantner.

Po pauze dokázal vleže překazit forhendovou kličku před brankou volnému Gulašovi Svoboda a za chvíli po skončení plzeňské přesilovky jeho protějšek Frodl zlikvidoval sólo Veselého. Hosté směrem dopředu výrazně přidali a Razgals v polovině utkání zahrozil po objetí branky.

Vítkovické vzepětí ukončil faulem Šidlík a ve 33. minutě početní výhodu využil střelou švihem Gulaš. Následně hosté přečkali přečíslení tří na jednoho i gólovou příležitost Roba. Zlomila je až nedisciplinovanost Kubalíka, jehož trest potrestal dorážkou do odkryté branky na 4:2 opět kanonýr Gulaš.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky navíc Čerešňák s přispěním soupeře skóroval od modré čáry. Tříbrankový náskok domácí ukolébal a ve 46. minutě potrestal zaváhání v rozehrávce přesnou střelou pod břevno Lakatoš. O necelé čtyři minuty později dokonce po rychlé akci Schleiss švihem z levého kruhu snížil na 4:5. Nadějí na srovnání si poté během vlastní přesilovky hosté uťali trestem za příliš mnoho hráčů na ledě a Němec po spolupráci s Kantnerem upravil na konečných 6:4.

Autoři | Foto HC Škoda Plzeň

Štítky Sport, hokej, extraliga, 34. kolo, Plzeň, Vítkovice, FC Viktoria Plzeň, MFK Vítkovice, Milan Gulaš, Peter Čerešňák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň díky čtyřem využitým přesilovkám zdolala Vítkovice 6:4  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.