Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hokejisté Komety venku opět prohráli, v Plzni padli 2:4

Hokejisté Plzně porazili ve 25. kole extraligy Brno 4:2 a nad Kometou zvítězili teprve podruhé z posledních sedmi vzájemných utkání. Po bezbrankové první třetině Indiáni o své výhře rozhodli třemi trefami ve druhé části. Kometa venku prohrála pošesté za sebou.

"Jsme spokojeni. S Kometou spíš body ztrácíme, nedaří se nám na ní. Předvedli jsme velice slušný výkon a podle mě jsme zaslouženě zvítězili," řekl trenér domácích Jiří Hanzlík.

Utkání začalo svižně, již ve druhé minutě hostující Holík po úniku po levém křídle vypálil z dobré pozice vedle a z protiútoku při přečíslení dvou na jednoho Kracík trefil přesunujícího se Vejmelku. Gólman Komety výborně zasáhl i proti ráně Čerešňáka. Na druhé straně v 8. minutě při závaru kolem plzeňského brankoviště zblízka netrefil odkrytou branku Holík.

Domácí do prostřední části doslova vlétli. Pulpán nejprve po individuální akci napálil levou tyčku a ještě stále v úvodní minutě Kracík tečí Jankova nahození od modré čáry otevřel skóre. Za chvíli se z levého křídla až před branku protáhl Kantner, ale proti jeho forhendovému blafáku stačil zasáhnout svým pravým betonem Vejmelka.

"Každý ví, že se tu hraje těžko. Nemůžeme nikomu upřít bojovnost. Měli jsme se s tím ale podle mě lépe popasovat, pokrýt si jejich klíčové hráče, nepouštět je do tolika šancí a trochu jim to znepříjemnit," řekl útočník Komety Vladimír Svačina.

Indiáni si nápor ukončili vlastní nedisciplinovaností. Hosté se i přes dvě nevyužité početní výhody dostali v polovině utkání znovu do hry. Zaťovič sice nedokázal dorazit v jasné pozici puk za brankovou čáru, ale ve 34. minutě po vyhraném buly Dočekalovu křížnou přihrávku proměnil ve vyrovnání Svačina.

O 23 vteřin později ovšem střelu Poura vyrazil Vejmelka jen k Němcovi, který bekhendovou dorážkou vrátil Plzni vedení. "Bylo to klíčové. Ze stavu 1:1 je to poslalo zpátky dolů. Navíc potom jít do druhé třetiny s dvoubrankovým náskokem bylo stěžejní," řekl obránce domácích Bohumil Jank.

Rozjetí domácí poté potrestali vyloučení Holíka, 59 vteřin před druhou přestávkou Mertl pohotově zvýšil na 3:1.

Hosté mohli odpovědět po faulu exbrněnského útočníka Němce, ale domácí odolali i na začátku závěrečné dvacetiminutovky a aktivním pojetím nepouštěli Kometu do hry. Uzdravený Indrák orazítkoval táhlou střelou pouze brankovou konstrukci a Mertlovu střelu z prostoru mezi kruhy zlikvidoval Vejmelka.

V 51. minutě z ojedinělé akce na druhé straně neuspěl Plekanec a vzápětí agilní Kantner po rychlém brejku připravil uklidňující čtvrtý gól pro pohodlně zakončujícího Gulaše. Od vyšší porážky uchránil Kometu Vejmelka, jenž zneškodnil šanci Němce a po střele Roba mu pomohla levá tyčka. Na konečných 2:4 upravil svojí první trefou sezony krátce před sirénou Jenyš.

Autoři | Foto Milan Podpera

Štítky Sport, hokej, extraliga, 25. kolo, Plzeň, Brno, HC Kometa Brno, FC Viktoria Plzeň, hokejista, Němci, Vladimír Svačina, Jiří Hanzlík, Bohumil Jank

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Komety venku opět prohráli, v Plzni padli 2:4  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.