Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Doosan Arena se pod přísným dohledem převléká do slavnostního před zápasem play off Ligy mistrů

Nablýskaný stadion, vyzdobený grafikami v barvách UEFA Champions League, na středu hřiště nachystaná obří plachta symbolizující fotbalový míč. Doosan Arena se převléká do slavnostního hávu tak, aby bylo v úterý úderem 21. hodiny vše nachystáno na velkou bitvu mezi Viktorkou a Karabachem!

Přípravy na velký zápas jsou v plném proudu. Již během pátku a soboty se pustil do práce celý technický úsek klubu. Je zapotřebí stadion kompletně uklidit a zakrýt veškeré reklamy, stavět se bude stan pro speciální mix zónu. Pracovat se bude dlouho do noci tak, aby během neděle převzal štafetu speciální "Signage Team" UEFA, který stadion kompletně oblékne do slavnostního.

„Zápas play off Ligy mistrů je v totožném režimu jako zápasy skupinové fáze, proto je potřeba být dobře nachystaný a nepodcenit žádný detail. Při přípravách čerpáme i ze zkušeností z roku 2018, kdy se v Doosan Areně hrála základní skupina soutěže a i z dalších pohárových zápasů," říká Jaromír Hamouz, obchodně-marketingový ředitel Viktorie, který celé přípravy zaštiťuje a je hlavním kontaktem v komunikaci s UEFA. Při své práci čerpá z bohatých zkušeností, byl totiž u všech evropských zápasů klubu v novodobé historii. „Řada věcí se v průběhu let změnila, ale na Lize mistrů vždy poznáte, že to je ta nejvyšší úroveň v každém detailu," dodává.

Přípravy úterního zápasu probíhají podle jasně daného bodového scénáře a na vše dohlíží tým pracovníků UEFA, kteří mají na starosti mediální úsek, branding stadionu, ticketing, zázemí pro sponzory a další oblasti. Na programu je i celá řada organizačních meetingů a testů. Na utkání play off Champions League bude přítomen videorozhodčí (VAR) a také technologie "Goal Line Technology", která kontroluje, zda míč překročil brankovou čáru a dává signál do hodinek hlavního rozhodčího. „Tyto technologie jsou instalovány již od středy a průběžně kalibrovány. Během neděle nás čekají finální testy a dolaďování detailů, aby bylo pro zápas vše stoprocentní," upřesňuje Tomáš Samec, technický ředitel klubu.

Dnes už bude vše nachystané, aby mohly proběhnout oficiální tiskové konference a tréninky obou týmů. Jako první přijde na řadu domácí Viktoria. Hlavní trenér Michal Bílek společně s vybraným hráčem usednou v tiskovém středisku v 16:00, poté je čekají ještě televizní rozhovory pro UEFA a stanici O2 TV Sport, která bude vysílat přímý přenos. O dvě hodiny později pak vyběhnou na hlavním hřišti k hodinovému oficiálnímu tréninku.

V 19:40 bude následovat tisková konference hostujícího celku, od 20:00 si hráči Karabachu vyzkouší trávník Doosan Areny. Během úterý proběhne i generální zkouška slavnostního ceremoniálu s hymnou Ligy mistrů a velkou plachtu symbolizující míč uprostřed hřiště. „Každý člověk na hřišti i kolem něj přesně ví, co má kdy udělat. Je daný pevný bodový scénář, který musí na vteřiny přesně klapnout, na což je kladen velký důraz. I to ukazuje, jak je Ligy mistrů výjimečná a fanoušci se mohou těšit na výjimečný zážitek," dodává Jaromír Hamouz.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva

Štítky FC Viktoria Plzeň, play off Ligy mistrů, Liga mistrů, zápas s Karabachem, příprava stadionu, Liga mistrů UEFA, UEFA, Michal Bílek, Tomáš Samec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Doosan Arena se pod přísným dohledem převléká do slavnostního před zápasem play off Ligy mistrů  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.