Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Určitě to byl jeden z nejdůležitějších gólů mé kariéry, říká Kliment

Viktoriáni jsou zase o kousek blíž ke svému obrovskému snu. Plzeň zvládla oba zápasy se Šeriffem Tiraspol a v předkolech Ligy mistrů má zatím stoprocentní bilanci. Postupem do play off Ligy mistrů si Západočeši v součtu za všechny položky zajistili v přepočtu téměř 300 milionů korun

„Nerad bych to s něčím přirovnával, ale je to jeden z mých největších úspěchů. Dostali jsme se už teď daleko, ale ještě nás čekají dva zápasy a pořád boj o Ligu mistrů. Soupeř dnes potvrdil svoji kvalitu, takže je to velmi cenné vítězství,“ neskráýval na tiskovce Michal Bílek.

„Celých 90 minut to byly obrovské nervy. V první půli jsme soupeře nepustili do nějaké výrazné šance, ale po smolné penaltě, která přišla hodně brzy v druhém poločase, tak ty chvíle byly nejhorší. Až, když jsme dali vedoucí a rozhodující branku, tak se nám začalo dýchat o něco lépe,“ doplnil trenér svá slova.

První branku utkání vstřelil už v 10. minutě Jan Kliment.Nevím, jestli to byl můj nejdůležitější gól kariéry, ale určitě patří mezi ně. Pomohl jsem tím jak mužstvu, tak celé Viktorce. Jsem za to strašně rád,“ měl radost útočník hrající s číslem 9.

Osmadvacetiletý hráč vstřelil už svůj čtvrtý gól v pátém soutěžním utkání v červenomodrém dresu. „Nečekal jsem, že budu mít takový začátek. Počítal jsem s tím, že se do toho budu pomalu dostávat, ale dá se říct, že jsem do toho naskočil hned a jsem za to rád. Kluci mi s aklimatizací strašně pomohli,“ uvědomoval si Kliment.

Vítěznou branku si pak připsal Jhon Mosquera po přesném rohu od Lukáše Kalvacha. „Už jsem to říkal několikrát, standardní situace nám nesmírně pomáhají, výborně to zahráváme. Máme před bránou hráče, kteří se dokáží prosadit a umí si najít balon. Gól na 2:1 nás aspoň trošičku uklidnil,“ řekl kouč FCVP. Viktorka je tak už „jen kousek“ od skupiny Ligy mistrů. „Jsme dva zápasy od obrovského úspěchu, který si neskutečně přejeme a bojujeme o něj,“ uvědomuje si kouč. „Je to blízko, přitom strašně daleko. Bude to ten nejdůležitější dvojzápas sezony. Všichni to strašně chceme a doufáme, že se nám to podaří,“ uzavřel Kliment.

Západočeši získali v přepočtu minimálně 212 milionů korun za účast v play off a jistotu startu nejméně ve skupině Evropské ligy plus několik dalších desítek milionů korun za desetiletý koeficient. Pro klub, který hledá nového majitele, takový finanční bonus znamená velkou vzpruhu. Postup do hlavní fáze Champions League by Viktorii vynesl 384 milionů korun a další příjem za koeficient.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto FC Victoria Plzeň/Ondřej Pastor, Martin Skála

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Liga mistrů, Seffrif Tiraspol, ohlasy, Michal Bílek, Jan Kliment, Liga mistrů UEFA, FK Viktoria Žižkov, kariéra, Evropská liga UEFA, Pavel Horváth, Lukáš Kalvach, Jhon Edison Mosquera Rebolledo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Určitě to byl jeden z nejdůležitějších gólů mé kariéry, říká Kliment  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.