Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Viktoriáni už zahájili letní přípravu, získali také novou posilu ze Slavie

Další letní posilou Viktorie Plzeň se stává čtyřiadvacetiletý stoper Mohamed Tijani, který přichází ze Slavie Praha a s klubem podepsal smlouvu na tři roky. Do přípravy týmu se zapojí v pondělí. Viktoria Plzeň už také zahájila letní přípravu na sezonu 2022/2023, v níž ji kromě ligových bojů čekají i předkola Ligy mistrů.

Čtyřiadvacetiletý stoper Mohamed Tijani se narodil v Abidžanu, ale reprezentuje Benin, v jehož dresu si nedávno odbyl premiéru v zápase Poháru afrických národů. Prošel mládeží španělského klubu Rayo Vallecano a v Česku poté působil ve Vyškově a Jihlavě, odkud přestoupil do Slavie. Následovala hostování v Liberci a v Teplicích, kde strávil jarní část uplynulého ročníku. Nyní se urostlý fotbalista stává hráčem Viktorie, s níž dnes podepsal tříletý kontrakt.

„Jsem rád, že se příchod Tijaniho podařilo dotáhnout. Jde o posilu do defenzivy, chceme mít na všech postech velkou konkurenci a být co nejlépe nachystáni na start sezony, ve které nás již za měsíc čeká 2. předkolo Ligy mistrů,“ uvedl Adolf Šádek, generální ředitel klubu. „Jde o hráče s výbornými fyzickými předpoklady, který je urostlý, soubojový a přesto s velmi kvalitní rozehrávkou, klidem a přehledem ve hře,“ dodal k nové posile trenér Michal Bílek.

Vzhledem k tomu, že má Mohamed Tijani za sebou reprezentační sraz, připojí se do přípravy týmu hned po víkendu, tedy v pondělí. „Na nový tým se těším, angažmá ve Viktorii je pro mě velkou výzvou. Chtěl bych zde zažít velké zápasy a pomoci týmu do základní skupiny evropských pohárů,“ prohlásil čtyřiadvacetiletý fotbalista Mohamed Tijani.

Viktoriáni už zahájili letní přípravu

Během středy a ve čtvrtek dopoledne absolvovali všichni hráči zátěžové testy i povinné zdravotní prohlídky. Po obědě pak trenér Michal Bílek přivítal své svěřence na úvodním společném tréninku, který se konal tradičně v tréninkovém areálu v Luční ulici. Do přípravy se již zapojily všechny letní posily – Jan Kliment, Martin Jedlička, Václav Pilař, Kristi Qose, Filip Čihák. Nechyběli ani navrátilci z hostování či mladíci z vlastní líhně Alexandr Sojka a Tomáš Jedlička.

Do přípravy s Viktorií se zapojil i Libor Holík, který dostal svolení od Jablonce a v nejbližších dnech by mělo být dotaženo jeho angažmá v Doosan Areně. Reprezentanti Milan Havel, Jindřich Staněk a Lukáš Kalvach dostali po návratu ze zápasů Ligy národů volno a k týmu se připojí v příštím týdnu, konkrétně ve středu 22. června. Naopak přípravu s Viktorií již nezahájí Pavel Šulc a Michal Hlavatý, kteří mají svolení začít se připravovat s Jabloncem, respektive Pardubicemi.

První dva týdny se bude tým připravovat v domácích podmínkách, kdy sehraje celkem 4 utkání v blízkém okolí Plzně. První zápas čeká viktoriány hned v sobotu, kdy se v Žákavě představí proti Klatovům. Následně odehraje druhé utkání s Karlovými Vary a vrcholem bude atraktivní duel českého a slovenského mistra Slovanu Bratislava, které budou hostit Dobřany. Na závěr domácí přípravy odehraje Viktoria zápas s druholigovým Táborskem.

„Na všechny zápasy přivezeme fanouškům mistrovský pohár a ve speciálním fotokoutku se s ním budou moci vyfotit. Pokud to bude možné, připravíme vždy i malou autogramiádu. Naším cílem je, abychom tímto poděkovali všem našim fanouškům v širokém okolí za jejich podporu,“ uvedl mluvčí klubu Václav Hanzlík.

V neděli 3. července se celá výprava odebere do rakouského Westendorfu na finální část přípravy. Pod alpskými štíty odehrají svěřenci Michala Bílka tři duely – s rumunským klubem FC Botosani, belgickým Sint-Truidenem a generálku s Besiktasem Instanbul. 12. července se pak tým vrací domů do Plzně a hned o týden později vstoupí do sezony duelem 2. předkola Ligy mistrů na hřišti jednoho z dvojice HJK Helsinki/RFS Riga. Odveta v Doosan Areně je na programu o týden později.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva

Štítky FC Viktoria Plzeň, nová posila, útočník Mohamed Tijani, letní příprava, SK Slavia Praha, Mohamed Tijani, Liga mistrů UEFA, FK Viktoria Žižkov, Michal Bílek, FK Baumit Jablonec, Rayo Vallecano, FC Vysočina Jihlava, FC Slovan Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoriáni už zahájili letní přípravu, získali také novou posilu ze Slavie  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.