Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Viktoriáni už znají dva možné soupeře pro druhé předkolo Ligy mistrů

Los druhého předkola Ligy mistrů nadělil FC Viktoria Plzeň soupeře! Stane se jím vítěz duelu prvního předkola mezi finským mistrem HJK Helsinki a lotyšským šampionem RFS Riga. První utkání odehrají viktoriáni na hřišti soupeře, rozhodující odvetný duel tedy bude hostit plzeňská Doosan Arena. 

„Jedná se určitě o těžší soupeře, teď budeme chtít získat co nejvíc informací a vidět co nejvíc jejich zápasů tak, abychom byli stoprocentně připraveni,“ řekl bezprostředně po losu trenér mistrovské Plzně Michal Bílek. Ať již se hráči Viktorky v předkole utkají s kýmkoliv, bude zápas specifický. Jak lotyšská, tak finská liga budou totiž v té době již v plném proudu, zatímco pro Západočechy se bude jednat o faktický start sezony. „Pro ně to může být lehčí výhoda v tom, že budou rozehraní. Ale my zase máme delší dobu na přípravu a já věřím, že ten dvojzápas zvládneme,“ uvedl záložník Pavel Bucha.

Soupeř Viktorky vzejde ze dvojice týmů, které se utkají v prvním předkole. První utkání mezi HJK a RFS se odehraje 5. nebo 6. července. O vítězi poté bude jasno po odvetě, která proběhne 12. či 13. července. 

Finský mistr z hlavního města je s celkem 31 mistrovskými tituly nejúspěšnějším finským fotbalovým klubem. Byl založen v roce 1907 a od roku 2000 hraje své domácí zápasy na stadionu Bolt Arena s kapacitou 10 770 diváků. HJK je jediným finským klubem, který se zúčastnil skupinové fáze Ligy mistrů UEFA. V roce 1998 porazil v play-off Méty a zajistil si tak účast v nejprestižnější klubové soutěži pro následující sezónu. Helsinki se v následujících sezonách zúčastnili také skupinové části Evropské ligy UEFA (2014/2015) a Evropské konferenční ligy UEFA v uplynulé sezoně. Při obou těchto účastech ve skupině se HJK umístili na třetím místě.

FK RFS je lotyšský mistr sídlící v Rize. Do první ligy postoupil v roce 2016, když Skonto FC nezískalo licenci. V roce 2018 se rižský celek poprvé kvalifikoval do kvalifikace Evropské ligy UEFA. O rok později dosáhl svého historicky prvního triumfu v Lotyšském poháru a v loňské sezoně se stal lotyšským mistrem, čímž přepsal klubovou historii, jelikož vybojoval mistrovský pohár vůbec poprvé. V posledních čtyřech sezonách byl tým z hlavního lotyšského města pravidelným účastníkem evropských předkol, do bojů o Ligu mistrů však vstupuje vůbec poprvé.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Martin Skála

Štítky losování, druhé předkolo Ligy mistrů, Liga mistrů, viktoriáni, Liga mistrů UEFA, Helsingin Jalkapalloklubi, FC Viktoria Plzeň, Stadion města Plzně, FK Viktoria Žižkov, Evropská liga UEFA, Michal Bílek, Evropská konferenční liga UEFA, Skonto FC, Riga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoriáni už znají dva možné soupeře pro druhé předkolo Ligy mistrů  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.