Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Viktoriáni v Olomouci potřetí za sebou remizovali, může jim utéct první místo v tabulce

Viktoriáni potřetí v řadě remizovali. Po dělbě bodů s Jabloncem a Slavií si je rozdělili i s Olomoucí, na jejímž stadionu uhráli výsledek 1:1. Západočechy může ztráta bodů stát vedoucí místo v tabulce. Záleží, jak se bude v neděli dařit Slavii proti Pardubicím.

Domácí měli hned po pár vteřinách zajímavou šanci, když z levé strany přistál míč na kopačce Mojmíra Chytila, jenže ten mířil vedle. Za pár chvil to zkoušel z dobrých dvaceti metrů Radim Breite, ale i on netrefil prostor tří tyčí. První větší příležitost Západočechů měl po odraženém balonu Aleš Čermák, jeho pokus z hranice vápna ale zablokovala olomoucká obrana.

Po půl hodině hry Jhon Mosquera nasadil jesličky jednomu z borců Sigmy, Milan Havel následně obešel dalšího hráče a nacentroval na zadní tyč, Tomáš Chorý, před kterým zívala odkrytá brána, však na jeho přihrávku těsně nedosáhl. Vytáhlý útočník následně překvapivě vypálil z velkého úhlu, jeho pokus lapil Matúš Macík. A když v nastavení nepřesně zamířil z dálky i Jean-David Beauguel, tak se šlo do kabin za vyrovnaného stavu.

V 57. minutě Plzeňané otevřeli skóre, Mosquera poslal přesný přízemní centr na JDB a francouzský kanonýr se svou třináctou trefou v sezoně vyšvihl do čela tabulky střelců F:L. Téměř okamžitě to mohlo být o dva góly, jenže Chorého pokus z malého vápna na poslední chvíli zblokovali bránící hráči Sigmy.

Hanáci využili svou první příležitost po změně stran a vyrovnali. Rohový kop prodloužil hlavou Roman Hubník na Antonína Růska a bylo to 1:1. Viktoriáni si chtěli vedení vzít brzy zpět, ale proti střele Mosquery výborně zasáhl Macík. I proto si oba týmy nakonec body rozdělily.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Sigma Olomouc, FORTUNA:LIGA, SK Sigma Olomouc, SK Slavia Praha, FK Baumit Jablonec, FK Pardubice, Jhon Edison Mosquera Rebolledo, Matúš Macík, Radim Breite, Mojmír Chytil, Aleš Čermák, Milan Havel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoriáni v Olomouci potřetí za sebou remizovali, může jim utéct první místo v tabulce  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.