Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Muž obžalovaný z podvodu na Limberském prý poškodil i jiné hráče

Několika prvoligovým fotbalistům způsobil potíže a škody čtyřiatřicetiletý Čeněk Pazderka, který u soudu v Plzni čelí obžalobě ze zpronevěry a podvodu. Tvrdil to dnes hráč Viktorie Plzeň David Limberský. Podle obžaloby mu způsobil Pazderka škodu za téměř 5,6 milionu korun. Žalobkyně zmiňuje jako poškozeného také Vladimíra Daridu. Podle dnešní Limberského výpovědi u soudu ale Pazderka způsobil škody také Františku Rajtoralovi, Milanu Petrželovi či Martinu Fillovi. Pazderka vinu popírá.

"Byla to zátěž, co museli poplatit po Čendovi," řekl u soudu Limberský. Pazderka, jemuž hrozí až desetileté vězení, podle obžaloby v letech 2014 až 2016 vylákal z Limberského přes pět milionů korun jako spoluúčast na obchodování s luxusními auty. Hráč ho považoval za přítele. Poskytl mu peníze a věřil, že mu je Pazderka nákupem a následným výhodným prodejem aut zhodnotí. O další peníze podle spisu připravil Pazderka Limberského při zajišťování opravy luxusního auta Bentley, které fotbalista v roce 2015 naboural v Praze. O milion korun přišel kvůli Pazderkovi podle státní zástupkyně také fotbalový reprezentant a hráč berlínské Herthy Vladimír Darida, jemuž zprostředkovával prodej jeho auta.

"Měl jsem nějaké peníze, chtěl jsem si přivydělat. Čenda vždycky určoval, kolik mu mám poslat. Já jsem se věnoval fotbalu. Bral jsem Čendu jako kamaráda a myslel jsem, že mu můžu věřit," vypověděl Limberský. Pazderkovi podle spisu postupně převedl nebo v hotovosti dal 5,1 milionu korun na nákup drahých aut. Měl slíbený podíl na zisku v procentech nebo v konkrétní sumě. Za celou dobu ale od Pazderky dostal jen 150 tisíc korun. "Bylo to v době, kdy už jsem byl značně nervózní, propadal jsem skepsi, tak mi chtěl asi zalepit pusu," řekl Limberský. Připustil, že Pazderkovi natolik věřil, že nikdy nesepisovali doklady o předání peněz. Hráč na sebe nechal dokonce napsat několik úvěrových smluv na auta, která třeba ani nepoužíval. Splátky měl platit Pazderka, leasingové společnosti pak ale nejedou urgovaly o splátky Limberského, který je musel doplácet, uvedl.

Pazderka však u soudu popřel, že by mu fotbalista peníze dával na obchody s auty. Přeposlané stovky tisíc byly podle něj peníze za věci, které Limberskému prodal, a, jak Pazderka řekl, šlo také o splátky hráčových dluhů z hazardu. Fotbalista podle Pazderky prohrál za noc i statisíce korun, které si u něj půjčil a pak mu je vracel. Limberský to rezolutně odmítl. Připustil, že si od Pazderky koupil drahé hodinky, které u něj viděl a líbily se mu, a také dva luxusní mobily, platil ale prý vždy v hotovosti Pazderkovi do ruky. Rozhodně popřel, že je gambler, který prohrává statisíce korun. "Nikdy v životě jsem si na žádnou hazardní hru nepůjčoval. Jsem profesionální fotbalista a i když nějaký průšvih občas udělám, rozhodně nechodím po nocích gamblovat," dodal.

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky ČR, soud, fotbal, podvod, Plzeň, FC Viktoria Plzeň, fotbalista, peníze, Vladimír Darida, David Limberský, František Rajtoral, Milan Petržela, Martin Fillo, Bentley

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž obžalovaný z podvodu na Limberském prý poškodil i jiné hráče  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.