Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Viktoriáni neudrželi dvougólové vedení a na Spartě remizovali 2:2

Fotbalisté Plzně ve šlágru 21. kola první ligy na hřišti Sparty nedokázali udržet dvougólový náskok a s Pražany remizovali 2:2. Jako první skóroval ve 20. minutě Tomáš Chorý, druhou branku přidal plzeňský kapitán Lukáš Hejda. Za domácí snížil David Pavelka a v první minutě nastavení vyrovnal Adam Hložek.

Červenomodří začali utkání aktivněji a častěji drželi míč na svých kopačkách, ale do první příležitosti se dostali domácí. Adam Hložek posunul míč Jakubu Peškovi a ten pálil jen do boční sítě. Za to z první vážnější akce se trefili viktoriáni. Aleš Čermák rozehrál roh nakrátko na Lukáše Kalvacha, ten odcentroval na hlavičku Tomáše Chorého a dlouhán Plzně se trefil i ve druhém jarním duelu!

Svěřenci trenéra Michala Bílka hrozili po standardních situacích i nadále, po dalším signálu trefil Filip Kaša hlavou tyč. V závěru poločasu se prodral přes střed pole Pavel Bucha, ale se střelou z dálky neměl gólman Dominik Holec problém. I tak šli hosté do kabin s jednogólovým náskokem.

A navíc zkraje druhé půle Viktorka navýšila své vedení. Opět po rohovém kopu tentokrát Tomáš Chorý prodloužil na Lukáše Hejdu a ten dopravil míč až do sítě! Následně měl hned dvě šance Jhon Mosquera, ale ani v jedné z nich si nepřišel na sparťanského brankáře, který jej v obou případech vychytal.

Letenští snížili ze své vůbec první střely přímo na bránu, Tomáš Wiesner odcentroval přesně na Davida Pavelku a rýsovalo se drama. V závěru zápasu hned dvakrát selhal Pavel Šulc. Nejprve ho po centru Buchy vychytal Holec, zanedlouho zas v akci dvou hráčů na samotného gólmana špatně vyřešil situaci. A tak přišel trest, z rohového kopu se hlavou trefil Adam Hložek a stanovil konečné skóre na 2:2.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto FCVP/Jan Kubíček

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Sparta, FORTUNA:LIGA, AC Sparta Praha, Adam Hložek, Tomáš Chorý, David Pavelka, Lukáš Hejda, Pavel Bucha, Dominik Holec, Jakub Pešek, Aleš Čermák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoriáni neudrželi dvougólové vedení a na Spartě remizovali 2:2  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.