Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Viktoriáni zahájili přípravu. V kádru chybí Šimona Falta, který odešel na hostování do Baníku

Poprvé v novém roce přivítal v pondělí trenér viktoriánů Michal Bílek své svěřence v Doosan Areně. Chyběl mezi nimi záložník Šimon Falta, který odchází na půlroční hostování s opcí do Baníku Ostrava. Kádr FC Viktoria Plzeň jinak zůstává po návratu dvou hráčů z hostování beze změn.

Dopoledne tradiční funkční testy, po obědě zátěž na hřišti. Tak vypadal první tréninkový den viktoriánů v novém roce. Stejný plán je nachystán i na úterý. Do zimní přípravy, která potrvá měsíc, se již nezapojil záložník Šimon Falta. Ten je nyní členem kádru ostravského Baníku, kde bude na půlročním hostování s možností následné opce.

„Šimon Falta je ve věku, kdy je pro něj stěžejní, aby pravidelně nastupoval. Shodli jsme se, že je to pro obě strany nejlepší řešení,“ okomentoval odchod záložníka generální ředitel klubu Adolf Šádek. Trenéru Michalu Bílkovi jsou na začátku přípravného období k dispozici i navrátilci z hostování Šimon Gabriel a Josef Koželuh, oba strávili podzim v dresu druholigové Viktorie Žižkov.

Jinak zůstává kádr Viktorie beze změn. „K žádným velkým změnám není důvod, náš kádr je dostatečně silný a široký. Na druhou stranu nás čeká přípravný měsíc, v němž ještě k nějakému pohybu může dojít,“ řekl Adolf Šádek.

V rámci přípravy odehrají viktoriáni tři přípravné zápasy v Luční ulici s Pískem (8. 1.), Příbramí (12. 1.) a Ústím nad Labem (15. 1.), všechny mají výkop naplánovaný na 10:30. Následovat bude herní kemp ve Španělsku a do jarní části ligové soutěže vstoupí Viktoria domácím zápasem s Hradcem Králové o prvním únorovém víkendu.

KÁDR FC VIKTORIA PLZEŇ PRO ZIMNÍ PŘÍPRAVU 2022
BRANKÁŘI: Jindřich Staněk, Aleš Hruška, Marián Tvrdoň, Ondřej Mrózek.
OBRÁNCI: Radim Řezník, Milan Havel, Luděk Pernica, Lukáš Hejda, Filip Kaša, Šimon Gabriel, Josef Koželuh, Matěj Hybš
ZÁLOŽNÍCI: Jan Sýkora, Joel Kayamba, Jhon Mosquera, Pavel Bucha, Lukáš Kalvach, Aleš Čermák, Miroslav Káčer, Modou Ndiaye, Dominik Janošek, Pavel Šulc, Jan Kopic
ÚTOČNÍCI: Tomáš Chorý, Jean-David Beauguel
V rekonvalescenci jsou aktuálně Ondřej Pachlopník, Václav Míka.

Ohodnoť článek

Foto Michal Belšán

Štítky fotbal, FC Vikoria Plzeň, Fortuna:liga, příprava, sestava, kádr, Šimon Falta, FC Baník Ostrava, FC Viktoria Plzeň, Michal Bílek, Stadion města Plzně, FK Viktoria Žižkov, Šimon Gabriel, FC Hradec Králové, 1. FK Příbram, FK Ústí nad Labem

Komentáře

Článek má zakázané vkládání komentářů.

Viktoriáni zahájili přípravu. V kádru chybí Šimona Falta, který odešel na hostování do Baníku  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.