Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hubníka potěšila reakce plzeňských fanoušků, tleskali mu i po vyloučení

Kapitán olomouckých fotbalistů Roman Hubník měl po bezbrankové remíze na hřišti bývalého týmu Plzně ve 14. ligovém kole smíšené pocity. Sedmatřicetiletý obránce litoval svého vyloučení z 45. minuty, ale velkou radost mu udělalo srdečné přijetí od fanoušků Viktorie, kteří mu dokonce zatleskali i po červené kartě.

Plzeňský "kotel" před zápasem připravil transparent s nápisem "Hubňa, legendou v srdcích" a bývalého kapitána vyvolával. Jeho předčasný odchod ze hřiště většina domácích příznivců doprovodila velkým aplausem.

„Byl jsem strašně rád, že mě tady tak přijali. Do Plzně jsem se těšil, strávil jsem tady spoustu let. Jde vidět, že fanoušci mě mají rádi. S každým jsem se pozdravil, je tady taková příjemná rodinná atmosféra. Vždycky se sem budu rád vracet," řekl Hubník na tiskové konferenci. „Děkuju fanouškům, protože to bylo od nich hezké gesto a samozřejmě měl to hrozně zahřálo na srdíčku," doplnil zkušený stoper.

Na konci první půle byl vyloučen po faulu na Jana Kopice. „Byla tam pomalá přihrávka na mě. Kopi to vystihl, já ho chtěl co nejvíc odcouvat a po kličce doleva jsem mu trefil nohy. Faul jasný a červená jasná. Škoda toho balonu na mě ve 45. minutě," popsal Hubník.

Kdybych dal gól, neslavil bych.

V prvním poločase po standardní situaci o kousek minul domácí branku. „Ani to nebyla šance, protože balon mi spadl na nohu, ale při troše štěstí to mohlo spadnout i do brány. Ne, že bych z toho neměl radost, protože jsem přijel v roli soupeře, bojuju za Olomouc a chtěli jsme tady vyhrát. Ale kdybych gól dal, tak bych rozhodně neslavil," přiznal bývalý reprezentant.

Zkritizoval bývalého spoluhráče Michaela Krmenčíka, který v minulém kole emotivně oslavoval branku v dresu Slavie proti Plzni. Pro mě to bylo velké zklamání. Zápas jsem sledoval a absolutně nepochopím jeho reakci. On sám moc dobře ví, co udělal. Jestli má teď klidné spaní, to nevím," prohlásil Hubník.

Krátce po změně stran byl po druhé žluté kartě vyloučen také domácí obránce Filip Kaša a Olomouc remízu s lídrem tabulky udržela. „V kabině jsem se kluky snažil povzbudit, i když jsem byl naštvaný, protože jsem tým oslabil a mohl jsem to vyřešit líp. Přišel jsem na hřiště až v 60. minutě, kdy tam Zmrzka (Zmrzlý) ležel, tak jsem vůbec nevěděl, co se děje. Potom se síly vyrovnaly a byl to zápas nahoru dolů. Při troše štěstí jsme tu mohli i vyhrát," dodal Hubník.

„Bylo to utkání, kdy jsme jak my, tak soupeř měli vyložené šance. Olomouc do utkání vstoupila dobře, hned v úvodu měla dvě nebezpečné situace, my jsme se do zápasu dostávali velmi pomalu. Po vyloučení jsme cítili, že utkání můžeme vyhrát, dali jsme tam druhého útočníka, bohužel naše plány narušilo vyloučení Kaši,“ mrzelo plzeňského kouče Michala Bílka.

Na viktoriány teď stejně jako na celou Fortuna ligu čeká reprezentační přestávka, kdy by chtěli dát po dvou ligových a třech soutěžních prohrách v řadě hlavy nahoru. „Neměli bychom být psychicky dole. Pořád je pohled na tabulku dobrý, takže se z toho dostaneme,“ uzavřel Bílek.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FCVP/Jan Kubíček

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Olomouc, FORTUNA:LIGA, Krmenčík, Roman Hubník, SK Sigma Olomouc, Michal Bílek, Filip Kaša, SK Slavia Praha, Jan Kopic, Michael Krmenčík, Lukáš Kalvach

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hubníka potěšila reakce plzeňských fanoušků, tleskali mu i po vyloučení  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.