Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Výhru s větším rozdílem už jsme potřebovali, říká střelec dvou branek proti Jablonci

Jan Kopic se trefil po dlouhých 13 měsících, a to rovnou dvakrát. Navíc jeho druhý gól byl celkový 50. v lize. Plzeňský fotbalista tak přispěl suverénnímu vítězství 5:0 nad Jabloncem ve 12. ligovém kole.

„Podali jsme velmi dobrý výkon. Byl zodpovědný, poctivý a ve velkém nasazení. Dobře jsme drželi míč a góly nebyly náhodné, ale po hezkých akcích. Po delší době jsme zvítězili větším rozdílem, což je také dobrá zpráva,“ komentoval spokojeně Michal Bílek. „Vytvořili jsme si několik situací – některé jsme proměnili, jiné ne, ale z celkového pohledu můžeme být spokojení,“ doplnil.

„Samozřejmě jsme spokojení,“ usmíval se Jan Kopic. „Výhru větším rozdílem už jsme potřebovali. Jsme za ni rádi, ale za týden jedeme na Slavii, tam to bude něco úplně jiného. A navíc nás ještě čeká osmifinále poháru v Mladé Boleslavi.,“ krotí přílišné nadšení.

V soutěžním zápase se Kopi trefil více než po roce. „Mám z toho moc velkou radost. V poslední době jsem měl každý zápas velkou šanci, kterou jsem nedal. Teď se to konečně povedlo po krásném centru Moskyho. O míč jsem si ukazoval, dal mi to úplně ideálně, měl jsem dokonce čas se si srovnat a pak jsem zakončil tzv. koníčkem,“ popsal daný moment.

Ve druhém dějství přidal svou další trefu, v lize celkově již padesátou. „Je to krásné číslo, jsem za něj opravdu rád. Čekal jsem na to už rok, tehdy mi to zbrzdilo zranění kolena. Byla to dlouhá cesta zpět a o to víc jsem rád,“ těší českého reprezentanta Jana Kopice. „Je to pro něj důležité, aby góly dával, stejně jako pro všechny ofenzivní hráče. Potřebují sebevědomí a jsem rád, že dnes se to povedlo třeba i Pavlu Šulcovi. Je to jenom plus,“ myslí si Bílek.

Viktoriánům se tak povedlo porazit i dalšího účastníka z evropských soutěží. „Je pravda, že nejlepší výkony v lize jsme podali proti Spartě, Slovácku a dnes proti Jablonci. Motivace je ale stejná, je jedno, jestli hrajeme se soupeřem, který je v tabulce dole nebo na vrcholu. O to víc si ceníme zápasů, kdy jsme se trochu trápili, a i tak vyhráli,“ dodal trenér Viktorie.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto Autor: FCVP/Martin Skála

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Jablonec, FORTUNA:LIGA, ohlasy, FK Baumit Jablonec, Jan Kopic, Michal Bílek, SK Slavia Praha, FK Mladá Boleslav, AC Sparta Praha, 1. FC Slovácko, Pavel Šulc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výhru s větším rozdílem už jsme potřebovali, říká střelec dvou branek proti Jablonci  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.