Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Viktoriáni v retro dresech porazili ve výročním utkání České Budějovice 2:1

Oslavy ve znamení 110 let od založení klubu se povedly i na hřišti. Viktoria v 8. kole FORTUNA:LIGY přivítala na domácím hřišti České Budějovice, se kterými sice nejprve prohrávala, ale po trefách Radima Řezníka a Lukáše Hejdy otočila stav utkání. Dva nejdéle sloužící hráči v A týmu FCVP tak pojistili týmu 1. místo v tabulce.

Po deseti minutách měl na gól na hlavě Luděk Pernica, jenž odehrál svůj 250. zápas v nejvyšší české soutěži, jenže po rohu Jana Sýkory trefil pouze tyč. Na druhé straně se do úniku dva na jednoho dostali Bassey – Hora, naštěstí Pernica skvěle přečetl záměr obou hráčů a míč zablokoval do zámezí.

Branková konstrukce poté zvonila i za Jindřichem Staňkem, když tyč napálil po skvělé přihrávce van Burena Patrik Čavoš. Z hostujících hráčů v aktivitě pokračovali zejména Bassey a Hora, v následné akci si totiž znovu tito dva ťukli balon a bývalý hráč Viktorky v zakončení jen těsně minul. První poločas tak skončil bez branek.

Budějovice vstoupily také do druhé půle tou správnou nohou, a dokonce se dostaly do vedení. Do přesného centru van Burena se opřel Bassey a parádními nůžkami otevřel skóre. Viktoriáni se následně pokusili o rychlé vyrovnání, ale hlavičkující Mosquera sám před brankářem pouze prověřil kvality Vojtěcha Vorela. V další příležitosti Milan Havel pálil zpoza vápna nad břevno.

V 68. minutě už se Západočeši dočkali, Radim Řezník zasekl ve vápně a levačkou na zadní tyč rozradostnil Doosan Arenu. A o deset minut později byla na stadionu ještě větší exploze štěstí, centr Sýkory trefil přesně hlavou Lukáš Hejda a otočil stav zápasu! Ten už vydržel až do závěrečného hvizdu i díky dvěma perfektním zákrokům Staňka v závěru. Viktoria tak výroční utkání ve znamení 110 let od založení klubu oslavila výhrou 2:1.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky FC Viktoria Plzeň, fotbal, fotbalisté, retro dresy, výroční utkání, SK Dynamo České Budějovice, FK Viktoria Žižkov, Radim Řezník, Lukáš Hejda, 1. česká fotbalová liga, Jan Sýkora, Luděk Pernica, Jindřich Staněk, Milan Havel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoriáni v retro dresech porazili ve výročním utkání České Budějovice 2:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.