Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Čeští fotbalisté remizovali v přípravě s Ukrajinou 1:1. V nastavení srovnal Vydra

Čeští fotbalisté remizovali v přípravném utkání v Plzni s Ukrajinou 1:1. Hosty poslal ve 27. minutě do vedení Viktor Kornijenko, na konci třetí minuty nastavení srovnal střídající Matěj Vydra. Národní tým nedokázal porazit Ukrajince počtvrté za sebou.

Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého zápasem s Ukrajinou zakončili zářijový program. V neděli národní tým prohrál ve světové kvalifikaci v Belgii 0:3, předtím ve čtvrtek porazil doma Bělorusko 1:0. Další utkání čekají reprezentanty v říjnu, kdy nejprve v důležitém kvalifikačním duelu přivítají Wales, jenž má ve skupině na třetím místě stejně bodů jako Češi.

Trenér Šilhavý, který při zářijovém srazu postrádal z nejrůznějších důvodů zhruba 20 hráčů, udělal hned sedm změn v základní sestavě oproti nedělnímu utkání v Belgii. Premiéru v reprezentačním "áčku" si odbyl obránce Havel, na hrotu útoku dostal šanci Tecl a mezi tyčemi nahradil zraněného Vaclíka plzeňský Staněk. V ukrajinské sestavě nechyběl slávistický stoper a debutant v národním celku Kačaraba.

Český tým začal aktivně a 25 minut měl více ze hry. V osmé minutě se dostal za obranu Tecl, obešel gólmana, ale vracející se Kryvcov jeho střelu z úhlu do prázdné branky se štěstím srazil na tyč. Ukrajinci udeřili hned z první vážnější akce. Po kolmici za obranu našel Tymčyk přízemní centrem z pravé strany přes celé vápno nabíhajícího Kornijenka a ten napálil míč nekompromisně pod břevno. Dvaadvacetiletý krajní bek gólově oslavil svůj debut v reprezentačním A-týmu.

Chvíli nato pálil mimo Zinčenko. Češi mohli ještě do pauzy srovnat, teč agilního Sadílka po jemné přihrávce od Tecla ale vytáhl brankář Bojko a dobíhající Pešek těsně nedokázal doklepnout míč do sítě. Po změně stran se domácím zpočátku nedařilo. V 64. minutě šli Ukrajinci do brejku a přečíslení a na Zubkovův střílený centr jen těsně nedosáhli dva spoluhráči. Chvíli nato Teclovi podruhé v utkání zkazila radost tyč, kterou napálil po centru od Coufala. 

Ukrajinci se zatáhli do obranného bloku a český celek si jen těžko vytvářel šance. Nakonec se ale vyrovnání dočkal. V 89. minutě ještě Sadílkovu střelu k tyči vytáhl Bojko, ale v závěru tříminutového nasazení se dostal na hranici pokutového území k míči střídající Vydra a povedenou střelou do horního rohu skóroval. V národním celku se trefil poprvé od loňského října. Ukrajinci i ve třetím zářijovém zápase remizovali, nerozhodně hráli i o víkendu v kvalifikaci s Francií.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Tibi

Štítky fotbal, reprezentace, Česká republika, Ukrajina, Matěj Vydra, FC Viktoria Plzeň, fotbalista, Jaroslav Šilhavý, Belgie, Bělorusko, Wales, Francie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čeští fotbalisté remizovali v přípravě s Ukrajinou 1:1. V nastavení srovnal Vydra  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.