Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FC Viktoria Plzeň má novou posilu z afrického Senegalu, do klubu přišel i nový kondiční trenér

Senegalský záložník Modou Ndiaye, který se na začátku přípravy hlásil trenéru Michalu Bílkovi na zkoušku z druholigového Táborska, podepsal s Viktorií Plzeň smlouvu na tři roky. K podpisu smlouvy a stvrzení podpisu došlo přímo na soustředění v rakouském Westendorfu, kam dorazil i hráčův agent Daniel Chrysostome. Další novinkou ve Viktorii Plzeň je obsazen postu kondičního trenéra Martinem Kastnerem, který až doposud působil u mládežnických týmů.

„Jsem rád, že se transfer Modoua podařilo dotáhnout. V trénincích i v zápasech přesvědčil trenérský tým o své kvalitě nejen výkony, ale i správným přístupem. Věřím, že bude pro tým přínosem. Zvlášť v okamžiku, kdy máme zraněného Lukáše Kalvacha,“ řekl generální ředitel klubu Adolf Šádek. „Chtěl bych ocenit i přístup hráčova agenta Daniela, který za námi do Rakouska přijel na otočku, aby byl při podpisu smlouvy,“ dodal.

FC Viktoria Plzeň a Modou Ndiaye uzavřeli kontakt na tři roky. „Jsem velmi šťastný, že mohu s Viktorií Plzeň podepsat smlouvu,“ řekl sám Modou. „Plzeň je velký klub. Za tuto možnost chci poděkovat mé rodině v Senegalu a všem kamarádům, samozřejmě také mému manažerovi a všem, kteří mi dosud v mé fotbalové kariéře pomáhali. Jsem za to opravdu hrozně rád. Je to pro mě obrovská výzva, jsem připravený pro klub odevzdat to nejlepší!“ doplnil rodák ze senegalského města Kaolack.

čtyřiadvacetiletý defenzivní záložník, jehož celé jméno je Modou Birame Ndiaye, přestoupil do České republiky poprvé před rokem, kdy z francouzského Évianu zamířil do druholigového Táborska. V jeho dresu odehrál 13 ligových utkání a vstřelil jeden gól. Na začátku přípravy na nadcházející sezonu 2021/2022 se už hlásil v Plzni na zkoušku. Na té nyní uspěl a jeho působení se mění v přestup.

FC Viktoria Plzeň má nového kondičního trenéra

Kondiční tréninky v týmu kouče Michala Bílka má nově na starosti Martin Kastner. Ten ve Viktorce působí již od roku 2007, když trénoval řadu mládežnických týmů. Rodák z Kouta na Šumavě zahájil své působení ve Viktorii Plzeň již v roce 2007, kdy působil v roli asistenta trenéra dorosteneckých kategorií. V sezonách 2011/2012 a 2012/2013 byl hlavním trenérem dorostu U19 na doubraveckém Senku, poté působil několik sezon v roli hlavního kouče dorostů U16 či U17 v plzeňské Viktorii. V roce 2016 se pak stal kondičním trenérem, kdy čtyři sezony působil u dorostů či B týmu. Nyní má již tedy roli kondičního kouče A týmu.

„Za tuto příležitost jsem rád, vážím si toho. Je to pro mě velká pracovní výzva, zároveň samozřejmě vnímám velkou odpovědnost za svou práci v klubu, ve kterém působím tak dlouhou dobu,“ řekl Martin Kastner, který má vystudovaný tělocvik na Západočeské univerzitě a dokončil také studium psychologie.

Složení trenérského týmu pro sezonu 2021/2022 tak je následující: Hlavní trenér Michal Bílek, asistenti trenéra Pavel Horváth a Marek Bakoš, trenér brankářů Matúš Kozáčik a kondiční trenér Martin Kastner.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto Michal Belšán

Štítky FC Viktoria Plzeň, fotbal, fotbalisté, nová posila, kondiční trenér, trenér, Senegal, Michal Bílek, okres Tábor, Lukáš Kalvach, Rakousko, Západočeská univerzita v Plzni, Pavel Horváth, Matúš Kozáčik

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FC Viktoria Plzeň má novou posilu z afrického Senegalu, do klubu přišel i nový kondiční trenér  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.