Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Viktoriáni si konečně spravili chuť, Baník rozstříleli 4:0

Michal Bílek si může oddechnout. Jeho svěřenci doma urvali výhru nad Baníkem a ve 33. kole FORTUNA:LIGY porazili soupeře vysoko 4:0. Viktoriáni tak navázali na zlepšený výkon při finále MOL Cupu a jsou blízko tomu, aby si uhájili účast v předkole evropských pohárů.

Aktivní vstup do utkání v podání Viktorky narušil ve čtvrté minutě Kuzmanovič, který běžel po nedorozumění v plzeňské obraně sám proti Staňkovi, svou ránu ale opřel jen do tyče. Po několika náznacích tak skóre otevřeli domácí. Lukáš Hejda podporoval útok od úvodního hvizdu, dostával se i k zakončením ve vápně a po půl hodině hry také otevřel skóre po pěkné souhře Kalvacha s centrujícím Hybšem.

Hned zkraje druhého poločasu se navíc prosadil i druhý z plzeňské stoperské dvojice – k Jakubu Brabcovi propadl v pokutovém území centr od rohového praporku a plzeňský kapitán jej uklidil za Laštůvku. Po gólech proti Příbrami a Spartě se zapsal mezi střelce při třetím ligovém startu v řadě.

I po druhém gólu byl k vidění zajímavý fotbal. Staněk se vyznamenal proti střele střídajícího Sora, který se jej pokoušel podstřelit z dobré pozice. Na druhé straně měl na noze po další standardní situaci další branku Hejda, jeho pokus ale na brankové čáře reflexivně vytáhl Laštůvka. O chvíli později měl navíc ostravský brankář velké štěstí, když Pavel Šulc po zpětné přihrávce na vápno napálil balon do tyče, na stejné místo jako v úvodu zápasu Kuzmanovič.

Po prostřídání dokonali povedené nedělní odpoledne ještě Zdeněk Ondrášek, který prostřelil Laštůvku zpoza šestnáctky a po góle v Ostravě skóroval i ve druhém utkání s tímto soupeřem v letošní sezoně. Dvě minuty před koncem pak využil své šance i Adriel Ba Loua, který ostravského brankáře přehodil a upravil na konečných 4:0.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Baník Ostrava, FORTUNA:LIGA, FC Baník Ostrava, 1. česká fotbalová liga, MOL Cup, Michal Bílek, Lukáš Hejda, AC Sparta Praha, Jakub Brabec, 1. FK Příbram, HC Vítkovice Ridera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoriáni si konečně spravili chuť, Baník rozstříleli 4:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.