Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Věřím tomu, že sezona bude ještě úspěšná, říká na nový trenér Viktorie

Trenér Michal Bílek už má s plzeňským celkem za sebou první trénink. Dle svých slov se cítí plný sil a klade si jasné cíle. Věří, že se Plzeň probojuje na přední příčky, které zaručují účast v evropských pohárech. Do Plzně se vrací po 15 letech, nyní podepsal smlouvu do roku 2023.

Vedení fotbalového klubu odvolalo v neděli trenéra Adriana Guľu. Pomyslnou poslední kapkou byla remíza s předposlední Příbramí. Kolo předtím utrpěla navíc Plzeň pod jeho vedením debakl 1:5 na hřišti mistrovské Slavie. Šestapadesátiletý Michal Bílek se tak podle očekávání chopil trenérské funkce.

S ambicemi se rozhodně nedrží při zemi. S týmem by se chtěl dostat do kvalifikace evropských soutěží. „Věřím tomu, že kádr je tu dobrý. Potřebujeme zabrat hned v prvním zápase proti Spartě. Věřím tomu, že sezona bude ještě úspěšná,“ uvedl Michal Bílek.

V Plzni poprvé působil na začátku sezony 2006/07. Po pěti kolech ale odešel do Sparty, s níž v témže ročníku slavil vítězství v lize a domácím poháru. Tehdy hrál za Pražany i Pavel Horváth, který Bílkovi bude v Plzni dělat asistenta. V týmu zůstali i slovenský asistent Marek Bakoš a jeho krajan Matúš Kozáčik jako trenér brankářů.

„Už proběhlo první setkání s hráči i s vedením klubu, měli jsme první trénink. Zatím je tedy vše v pořádku. Jsem spokojený. Trénink byl taktický. Řekli jsme si, jak bychom asi chtěli hrát. Mám z toho dobré dojmy,“ pochvaloval si Bílek.

Ve středu už hráči nastoupí na hřišti Sparty. Od konce ligové sezony dělí Viktorii pouhé čtyři zápasy a zatím okupuje pátou příčku tabulky. Pokud si Plzeň chce zahrát v evropském poháru, musí dohnat čtvrté Slovácko, na které ztrácí čtyři body.

„Asi bych byl radši, kdybychom měli více tréninků, abychom si řekli, jak chceme hrát a hráči to plně pochopili. Ale nic se neděje. Ve středu nás čeká důležitý zápas. Kádr je tu dobrý, hráči určitě bleskově pochopí, co po nich chci a věřím, že odvedeme kvalitní práci s dobrým výsledkem už ve středu,“ dodal sebejistě Bílek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FCVP/Michal Belšán

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, trenér, Michal Bílek, trénink, AC Sparta Praha, 1. FK Příbram, SK Slavia Praha, Adrián Guľa, 1. FC Slovácko, Pavel Horváth

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Věřím tomu, že sezona bude ještě úspěšná, říká na nový trenér Viktorie  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.