Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nedokázal bych odmítnout, řekl o koupi fotbalové Plzně její nový majitel Adolf Šádek

Není to ani týden, kdy Viktoria Plzeň oficiálně oznámila změnu majitele, kterým se stal dosavadní generální manažer Adolf Šádek. Ten dle svých slov o nabídce na koupi klubu sice krátce přemýšlel, ale nedokázal si představit, že by odmítl. Generální manažer a nový vlastník klubu bude teď pro pětinásobného českého mistra hledat možného strategického partnera.

Paclík jako majitel končí ze zdravotních a osobních důvodů. „Jedenáct let jsme společně klub budovali, byli jsme partnery při jeho řízení. Vždy ho tady na stadionu každý z nás rád uvidí. Bude tady mít čestné místo," řekl Šádek, který se stal jediným akcionářem společnosti Viktoria Plzeň 1911, a.s.

Součástí klubu je už řadu let a stejně jako ostatní i on sleduje dění okolo pandemie. Ta významně klub zasáhla a připravila jej o zdroje příjmu z nákupu vstupenek i merchandisignu.

„Co nelze úplně vyčíslit, to je to, že nám chybí přímý kontakt s fanouškem. Podpora přímo na stadionu, partnerské akce, autogramiády, besedy, setkávání se. To vše nám strašně moc chybí. Jako další příklad můžu uvést podzimní kvalifikaci o evropské poháry, která se hrála poprvé jen na jeden zápas. A my jsme hráli kvůli losu oba stěžejní duely na hřištích soupeřů. Možnost opravy v domácí odvetě prostě nebyla. Nechci se na to vymlouvat, ale vím, jak jsme byli doma v pohárech vždy silní. I takové věci prostě covid ovlivnil,“ komentuje se novopečený majitel klubu.

I přesto bude muset Viktorka na pokles příjmů reagovat. „I já se nyní ještě intenzivněji zabývám ekonomickou stabilitou klubu. Jednou z možných cest, jak zajistit nejen udržitelnost aktuálního nastavení, ale i další rozvoj celého klubu, je i nalezení případného strategického partnera,“ řekl Šádek.

Viktoriáni opět nastupují na trénink

Plzeňský A-tým byl v karanténě, kvůli většímu počtu osob s prokázanou koronavirovou nákazu. Celek tak musel vynechat dvě prvoligová utkání. „V tomto týdnu se budeme moci poprvé sejít téměř kompletní ke společnému tréninku. Bude potřeba se během krátké doby opět dostat zpět do formy, abychom byli co nejlépe připraveni na nadcházející utkání, která půjdou ve velmi rychlém sledu. Věřím, že navážeme na předchozí vítěznou šňůru,“ dodal Šádek závěrem.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, majitel, Adolf Šádek, Plzeň, Viktoria Plzeň 1911, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nedokázal bych odmítnout, řekl o koupi fotbalové Plzně její nový majitel Adolf Šádek  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.