Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Novým majitelem FC Viktoria Plzeň se stal dosavadní generální manažer Adolf Šádek

FC Viktoria Plzeň má po 11 letech nového majitele. Jediným držitelem akcií společnosti Viktoria Plzeň 1911, a.s., která klub vlastní, se stává dosavadní generální manažer Adolf Šádek. Prezident klubu Tomáš Paclík odchází ze zdravotních a osobních důvodů. Finanční záležitosti provedené transakce nikdo ze zúčastněných nekomentuje.

„Ze zdravotních a osobních důvodů jsem se rozhodl výrazně omezit podnikatelské aktivity, z nichž tou nejviditelnější byl samozřejmě fotbal a vlastnictví Viktorie Plzeň. Jedenáct let jsme klub společně s Adolfem Šádkem budovali a byli jsme po celou dobu jeho řízení partnery. Při rozhodování o budoucnosti klubu byl tedy právě on pro mě jedinou variantou, která zaručuje kontinuitu,“ uvedl k důvodům odchodu Tomáš Paclík.

„Při mém příchodu do Plzně jsem si nedovedl představit, jak významných úspěchů se nám společně podaří dosáhnout. Na klub, město i všechny partnery či fanoušky budu vždy vzpomínat v tom nejlepším. V tuto chvíli jsem se rozhodl učinit tento krok, jenž je dle mého názoru nejlepším možným řešením,“ dodal Paclík.

„Klub je pro mě naprostou prioritou, mám k němu srdečný vztah a jeho budoucnost mi není lhostejná. Po zralé úvaze jsem se tedy rozhodl jej převzít,“ řekl Adolf Šádek. „Primárním cílem zůstává, aby klub fungoval co nejlépe i v době, která je kvůli covidu nejen pro oblast sportu velmi složitá,“ doplnil Adolf Šádek s tím, že směrem k partnerům klubu i fanouškům k žádné zásadní změně nedochází. „Na jejich podporu jsem se vždy spoléhal z pozice statutárního ředitele a věřím, že se na ni budu moci spolehnout i v nové roli. “

„Panu Tomáši Paclíkovi bych chtěl za celý klub poděkovat a popřát mu jen to nejlepší v osobním životě. V Doosan Areně bude i nadále čestným a vítaným hostem,“ uzavřel Adolf Šádek.

O připravovaných změnách ve vlastnických strukturách klubu se poprvé začalo mluvit koncem února. Tehdy se ale spekulovalo o tom, že by mělo dojít  se mělo dojít k navýšení základního jmění a generální manažer Šádek by se měl stát významným podílníkem, který by získal poloviční vlastnický podíl, stejně jako klubový prezident Tomáš Paclík. Nakonec ale vše dopadlo zcela jinak. 

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Vikoria Plzeň, Adolf Šádek, majitel, změna majitele, Tomáš Paclík, FC Viktoria Plzeň, Viktoria Plzeň 1911, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novým majitelem FC Viktoria Plzeň se stal dosavadní generální manažer Adolf Šádek  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.