Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Třetí vítězství v řadě, FC Viktoria Plzeň porazila Sigmu Olomouc 1:0

, aktualizováno 6. března 2021, 23:00

Na třetí ligovou výhru v řadě útočila dnes šestá Viktoria Plzeň, která na domácím stadionu přivítala osmou Sigmu Olomouc. A nakonec se viktoriánům podařilo porazit Olomouc tím nejtěsnějším možným způsobem 1:0. Stejně jako minulý týden v Brně, i tentokrát rozhodl jedinou trefou Jean-David Beauguel.

Jako první se v zakončení ocitl Jean-David Beauguel, ale jeho střelu z otočky pohodlně chytil Aleš Madous, stejně jako hlavičku Filipa Kaši. Vyloženou šanci měl v 18. minutě Pavel Bucha, jenže svůj nájezd na bránu neproměnil v gól. Na druhé straně hřiště málem trestala Sigma, přízemní centr Mojmíra Chytila si Milan Havel srazil na tyč.

První poločas skončil bez branek, to se ale rychle změnilo v tom druhém. Po autovém vhazování míč přistál na kopačkách JDB, ten se parádně obtočil okolo svého strážce a dělovkou nedal gólmanovi sebemenší šanci míč vyrazit mimo tři tyče – 1:0.

Francouzský ostrostřelec měl na kopačce i druhou trefu v zápase, tentokráte po přihrávce Šulce mířil jen do vybíhajícího Mandouse. Deset minut před koncem po rohovém kopu Pavla Buchy hlavičkoval Ondřej Mihálik, olomoucký gólman však skvěle zakročil. Červenomodří se snažili přidat pojišťující branku, to se nepodařilo ani Šulcovi, jehož zakončení vykopl z brankové čáry Roman Hubník!

Ohlasy po utkání

„Jsem velmi šťastný za tým,“ zářil po utkání autor jedné branky Jean-David Beauguel. „Věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého a že před zápasem na Spartě bude důležité doma získat tři body. Potvrdili jsme formu z posledních utkání, kdy jsme trpělivější, využíváme šance a soustředíme se na to, že soupeř se může postupně unavit a tím my získáme více prostoru. Hráli jsme trpělivě a mohli jsme přidat i další góly, ale důležité je, že jsme dnes vyhráli,“ doplnil.

Gól v 57. minutě vstřelil po autovém vhazování, kdy se skvěle obtočil okolo obránce a následně propálil Aleše Mandouse. „Bylo to spontánní. Zpracovat si míč nebylo jednoduché, ale prostě jsem spoléhal při prvním dotyku na nějaký instinkt útočníka a vyšlo to. Jsem šťastný,“ řekl ke gólu, který oslavil tanečkem. „Poprosil mě o to kamarád z Marseille, takže to bylo pro něj,“ smál se.

„Je to cenné vítězství po bojovném a týmovém výkonu. Měli jsme slušnou kompaktnost podpořenou tím, že jsme si vytvořili množství šancí. Jednu jsme proměnili, za to jsme rádi. Věřím, že i taková vítězství nám pomůžou být v dalších dnech ještě silnější. Výhry si vážíme,“ řekl k vítěznému duelu s Olomoucí trenér Adrian Guľa.

Jde o druhou ligovou výhru v řadě tím nejtěsnějším možným výsledkem. „Pro nás je podstatné naučit se vyhrávat zápasy i takovým způsobem. Liga je dlouhá. Učíme se, aby hráči drželi plán a pokud se jim nepodaří brzy vstřelit gól, je cenné, že mužstvo umí správně reagovat. Sebevědomí nejvíce znásobují výhry a chlapci se přesvědčili, že když pracují a neuhýbají z plánu, tak mají na to, aby zápas rozhodli,“ věděl slovenský kouč.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky FC Viktoria Plzeň, fotbal, Fortuna:liga, Sigma Olomouc, SK Sigma Olomouc, Jean-David Beauguel, HC Olomouc, FC Zbrojovka Brno, Pavel Bucha, Aleš Mandous, Filip Kaša, Mojmír Chytil, Milan Havel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třetí vítězství v řadě, FC Viktoria Plzeň porazila Sigmu Olomouc 1:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.