Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Tvrdý zákrok pořádně naštval Limberského. Mohl mi ukončit kariéru, říká plzeňský fotbalista

Viktorián David Limberský po prohře 0:2 s Libercem v 18. kole první fotbalové ligy kritizoval rozhodčího Miroslava Zelinku, který hostujícímu Martinu Koscelníkovi za tvrdý zákrok na sedmatřicetiletého obránce udělil pouze žlutou kartu. Poté přitom sudí vyloučil stopera Viktorie Filipa Kašu, když podobně fauloval Michala Sadílka. Limberský tvrdil, že mu Koscelník mohl ukončit kariéru.

"Málokdy reaguji na rozhodčí, ale tohle rozhodně nebylo přišlápnutí... Nejsem žádný ufňukanec, ale tohle mi mohlo ukončit karieru, jedu na šití," napsal Limberský na sociální síti instagram, kde umístil video se soubojem, zraněný kotník a ve formě hashtagů přidal i komentáře jako "slepecká hůl", "na každého jiný metr" nebo "Zelinka opět nezklamal". 

Koscelník dostal v 29. minutě za šlápnutí na kotník Limberského žlutou kartu a Zelinka po konzultaci s videorozhodčím Petrem Hockem nešel faul přezkoumat k monitoru. Stejně byl zpočátku napomínán také Kaša, ale po doporučení od VAR hlavní sudí souboj se Sadílkem osobně překontroloval u videa, změnil svůj původní verdikt a plzeňskému stoperovi ve 42. minutě ukázal červenou kartu. Liberec po změně stran v přesilovce vstřelil dvě branky.

Zákrok na Davida Limberského a vyloučení Filipa Kaši plzeňský trenér Adrian Guľa porovnávat nechtěl. "Je specifické, že jednu situaci posoudí přes video, druhou ne. Ale to se ve fotbale stává, sledujeme to v uvozovkách každý víkend na celém světě. Já jsem trenér, ne rozhodčí. Ti mají k dispozici záznamy, aby zaujali nějaké stanovisko. Já to ale nechci porovnávat ani komentovat, nejsem na to odborník," řekl na tiskové konferenci trenér Plzně Adrian Guľa.

Jeho protějšek Pavel Hoftych s rozhodčími souhlasil. "VAR tam byl ve více situacích. Jsme samozřejmě rádi, že to dopadlo tak, že Kašův zákrok byl posouzený jako červená a Koscelníkův nebyl. Já si myslím, že to bylo správné rozhodnutí," mínil liberecký kouč.

Sadílek musel střídat ještě v závěru prvního poločasu, Limberský šel ze hry v 84. minutě. Oba hráči s krvavými ranami na nohách zamířili na šití.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky FC Viktoria Plzeň, fotbal, fotbalisté, David Limberský, faul, tvrdý zákrok, kariéra, Filip Kaša, Miroslav Zelinka, FC Slovan Liberec, Michal Sadílek, trenér, Adrián Guľa, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tvrdý zákrok pořádně naštval Limberského. Mohl mi ukončit kariéru, říká plzeňský fotbalista  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.