Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Viktoriáni v oslabení prohráli doma s Libercem 0:2 a klesli na sedmou příčku tabulky

, aktualizováno 6. února 2021, 22:30

Fotbalisté Plzně doma podlehli Liberci 0:2. Viktoriáni, kteří ve 42. minutě přišli o vyloučeného obránce Filipa Kašu, nebrali po třech zápasech žádné body a klesli na sedmé místo neúplné tabulky. Slovan po změně stran využil přesilovku góly Imada Rondiče a Jakuba Peška a poskočil na pátou příčku.

Do zápasu vstoupili hráči Plzně velmi aktivně. Hned v úvodu se tlačil ke střele ve vápně Bucha a krátce po něm hlavičkoval také Ondrášek, ani jednomu se ale nepodařilo Nguyena ohrozit. V 8. minutě byl v nadějné pozici také Kaša, jeho pokus dokázala hostující obrana ztečovat těsně vedle levé tyčky.

V patnácté minutě našel Limberský, ze svého netradičního postu pravého beka, volného Pavla Buchu na hranici šestnáctky. Ten si balon jedním dotekem zpracoval a následně z voleje napálil tyčku libercké brány. O chvíli později to zkoušel zpoza velkého vápna také Kalvach, jeho přízemní pokus ale mířil doprostřed branky a Nguyen s ním tak neměl větší problémy.

Po půlhodině vyplaval ze zajímavé kombinace na pravém kraji mezi Kayambou a Ondráškem volný Ba Loua, levačkou se pokoušel o obstřel gólmana, ale i on těsně minul. Po velké aktivitě pak přišla před přestávkou pro viktoriány těžká rána. Filip Kaša v souboji přišlápl Michala Sadílka a sudí Zelinka jej po konzultaci u videa poslal předčasně do sprch. Hned nato málem poslal hosty do vedení Jugas, který z voleje na hranici šestnácky mířil přesně do levého horního rohu branky. Parádní zákrok proti němu vytáhl Staněk a před změnou stran podržel tým.

Svého debutu se tak dočkal odchovanec Václav Míka, který vystřídal Kayambu a doplnil Brabce ve stoperské dvojici. Bohužel ale už v 52. minutě hosté zužitkovali početní převahu, po standardce vracel Koscelník přetažený pas na malé vápno, kde Rondić z bezprostřední blízkosti propálil Staňka.

Koscelník se krátce poté sám dostal do další velké šance, sám před gólmanem ale minul. Pár minut později pálil zprava ještě střídající Rabušic, jeho pokus vytáhl pro změnu povedeným zákrokem Staněk.

V 80. minutě byl po rohovém kopu blízko k vyrovnání novic Míka, jeho střele po rohovém kopu ale pomohl jeden z hostujících obránců alespoň na tyč vlastní branky. V samotném nastavení se pak Staněk vysunul na rohový kop do vápna soupeře, čehož při úniku využil Jakub Pešek. Ten trefil opuštěnou branku a pojistil výhru Slovanu.

A jak hodnotil utkání trenér Adrian Guľa?

„Mikeš si s tím poradil. Úlohu proti silným fyzickým hráčům Liberce zvládl, my jsme ale hlavně chtěli zvládnout zápas týmově a uhrát dobrý výsledek. To se bohužel nepovedlo,“ mrzelo trenéra.

Po zápase z výkonu svých svěřenců nebyl vůbec zklamaný. „Velmi solidně jsme do toho vstoupili. Je škoda, že jsme neotevřeli skóre zápasu. Pak byl vyloučen Filip Kaša, i přesto jsme ale z hráčů cítili emoce, že jsou připraveni to zvládnout. Nicméně inkasovaný gól nás trochu rozhodil... I tak šli ale hráči nadoraz, sáhli si na dno svých sil, měli jsme možnosti, závary, odhodlání, nasazení a touhu obrátit ten zápas. Kluci za tím prostě šli, proto to beru jako nešťastnou prohru,“ litoval Adrian Guľa. „Dneska nás to zabolelo, ale mužstvo šlapalo. Věřím, že příště to zúročíme bodově a ještě zlepšenou výkonností.“

Trenér pochválil i výkon debutnata Václava Míky. „Mikeš si s tím poradil. Úlohu proti silným fyzickým hráčům Liberce zvládl, my jsme ale hlavně chtěli zvládnout zápas týmově a uhrát dobrý výsledek. To se bohužel nepovedlo,“ mrzelo trenéra.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, viktoriáni, zápas s Libercem, prohra, Liberec, Plzeň, Filip Kaša, Jakub Pešek, Plzeň 2-Slovany, Imad Rondić, Václav Míka, trenér, Adrián Guľa, Michal Sadílek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoriáni v oslabení prohráli doma s Libercem 0:2 a klesli na sedmou příčku tabulky  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.