Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Viktorka zahájila zimní přípravu, z hostování se vrací Šulc s Matějkou

Zimní příprava na druhou polovinu ročníku 2020/2021 byla odstartována. Viktoriáni za sebou mají první trénink v Luční ulici. V tomto prostředí stráví viktoriáni většinu přípravy na jarní část sezony. Kromě řady tréninků je na programu také jedno přípravné utkání s Hradcem Králové. Trenér Adrian Guľa bude mít k dispozici nově i dva navrátilce z hostování a dva hráče z B týmu.

Všichni si pochvalovali perfektní stav trávníku. „Byl připravený na jedničku, správci odvedli přes zimu dobrou práci,“ chválil navrátilec z hostování Pavel Šulc. „Hřiště bylo na leden ve výborném stavu, máme tu skvělé podmínky,“ doplnil Jindřich Staněk. Ten se stal kmenovým hráčem Viktorie. „Jsem za to rád, byl to můj cíl, abych tu zůstal. Doufám, že Viktorce v budoucnu pomůžu,“ přeje si strakonický rodák, který s klubem podepsal smlouvu na dva a půl roku.

Letošní zimní příprava má velmi specifický režim. Je krátká a klub po dlouhé době nejede kvůli covidové situaci ve světě na žádné soustředění. „Rozhodli jsme se zůstat doma, protože i zde máme skvělé podmínky. Je tu vyhřívaná plocha, dvě přírodní trávy, umělá tráva, workoutové hřiště s kopcem na fyzické věci, kvalitní fitness zázemí... Nadstandardní úroveň,“ těší trenéra Adriana Guľu.

Jaký program si pro své svěřence připravil? „Máme za sebou první trénink, zítra jsou na programu různé testy, abychom si ověřili, jak na tom hráči jsou a měli o nich podstatné informace. Pak nás čekají až do přátelského zápasu s Hradcem Králové dvojfázové tréninky, následně už najedeme na ligový režim,“ nastínil kouč plán krátké přípravy. To pro Jindřicha Staňka není vzhledem k jeho angažmá v anglickém Evertonu žádná neznámá. „Tam víceméně žádná pauza nebyla, takže jsem na to zvyklý. Myslím si, že to je i dobře, že už za dva týdny hrajeme ligu v Příbrami,“ říká.

K týmu se na startu zimní přípravy připojil znovu navrátilec z hostování Pavel Šulc. „Věřím si, že se v kádru udržím,“ hýří sebevědomím. „Po zdravotní stránce už jsem v pohodě a doufám, že to tak vydrží,“ ubezpečuje. Radost z něj má i Adrian Guľa. „Hostování se až na zranění vydařilo dle záměru, aby měl herní vytížení. V lize odehrál kvalitní zápasy a věřím, že to ukáže i u nás. Má velký potenciál,“ chválí mladého záložníka.

Spolu s ním se vrátil také Lukáš Matějka, z B týmu se pak připojili Josef Koželuh s Václavem Míkou. „Luky Matějka má také potenciál. U Koželuha s Míkou jsme rádi, že se k nám připojí, protože máme nastavený model, kdy bereme hráče z akademie v případě potřeby do tréninků, aby měli motivaci, že se v takovém významném klubu mohou i prosadit. Je to důležité,“ vysvětluje Adrian Guľa.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto FCVP/Jan Kubíček

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, zimní příprava, trénink, Pavel Šulc, Lukáš Matějka, Adrián Guľa, Hradec Králové, Jindřich Staněk, Václav Míka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktorka zahájila zimní přípravu, z hostování se vrací Šulc s Matějkou  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.