Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Plzeň začne doma předkolo Ligy mistrů s Olympiakosem v úterý 23. července

Fotbalisté Plzně odehrají domácí zápas 2. předkola Ligy mistrů proti řeckému týmu Olympiakos Pireus v úterý 23. července od 19 hodin. Odveta se uskuteční o týden později 30. července od 20:30 SELČ. Viktoria o tom informovala na svém webu.

Pokud Západočeši z 2. předkola postoupí, získají jistotu minimálně účasti v základní skupině Evropské ligy. V případě, že by přešli i přes 3. předkolo, čekalo by je ještě závěrečné play off. V něm vstoupí do kvalifikace ligový šampion Slavia Praha.

Viktoria si dosud zahrála základní skupinu Ligy mistrů třikrát. V letech 2011 a 2013 do ní postoupila z předkol, vloni pak přímo coby vítěz české ligy. Poslední tři účasti v kvalifikaci prestižní soutěže Plzni start v hlavní fázi nevynesly - neuspěla v letech 2015, 2016 ani 2017.

Olympiakos skončil v uplynulé sezoně ve své domácí soutěži stejně jako Plzeň na druhém místě, na neporažený PAOK Soluň ztratil pět bodů. Pireus je historicky nejúspěšnější řecký tým, celkem získal 44 ligových titulů. Ten poslední před dvěma lety.

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky Sport, fotbal, Liga mistrů, 2. předkolo, Plzeň, FC Viktoria Plzeň, Liga mistrů UEFA, Olympiakos Pireus FC, Evropská liga UEFA, SK Slavia Praha, PAOK FC

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň začne doma předkolo Ligy mistrů s Olympiakosem v úterý 23. července  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.