Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Češi porazili v Plzni Slovensko a postupují mezi elitu Ligy národů

Česká reprezentace porazila v poslední zápase skupiny Ligy národů Slovensko 2:0 po gólech Tomáše Součka a Zdeňka Ondráška. A díky výhře Izraele nad Skotskem se může radovat z vítězství ve skupině. Výhru pojistil na domácím stadionu plzeňský hráč Zdeněk Kobra Ondrášek.

Českému týmu pomohla k posunu na první místo výhra Izraele nad Skotskem, které před posledním kolem drželo v čele tabulky jednobodový náskok.

Prvenství ve skupině znamená pro svěřence trenéra Jaroslava Šilhavého nejen postup do elitní Ligy A, ale také možnou účast v baráži o mistrovství světa v roce 2022. Do ní se z Ligy národů dostanou dva nejlepší vítězové skupin, kteří si přímý postup na šampionát nebo místo v play off nezajistí z klasické kvalifikace.

Český celek porazil bývalého federálního partnera Slovensko počtvrté za sebou. Další akce čeká reprezentaci až v březnu, kdy načne světovou kvalifikaci. Soupeře pozná při losu 7. prosince.

Český trenér Šilhavý nasadil stejnou základní sestavu jako při nedělním vítězném utkání s Izraelem (1:0). Jeho svěřenci opět začali velmi aktivně a od úvodu se dostávali do šancí.

Ve třetí minutě na zadní tyči mířil mimo Matějů, za další tři minuty si na centr naběhl Ondrášek a s přispěním lehké gólmanovy teče trefil brankovou konstrukci.

Útočník, který hrál na domácí stadionu v Plzni, se nedočkal ani v 17. minutě, kdy jeho hlavičku vytáhl Rodák na roh. Z něj už domácí udeřili. Na Janktův centr si naskočil Souček a hlavou otevřel skóre. Při 30. reprezentační startu si připsal čtvrtý gól.

Hosté, kteří minulý týden díky výhře 2:1 po prodloužení v Severním Irsku postoupili z finále play off na evropský šampionát, po inkasované brance trochu přidali, ale Vaclíka v první půli neohrozili. V největší možnosti odvrátil míč těsně před Kuckou na roh agilní Coufal.

Českému celku zkomplikovalo situaci zranění brankáře Vaclíka, který už nenastoupil do druhé půle a mezi tyčemi ho nahradil Koubek. Osmadvacetiletý gólman chytal poprvé od přípravného utkání na Kypru 7. října, v německém Augsburgu je nyní náhradníkem. Hned čtyři minuty po pauze Koubek zlikvidoval velkou šanci Pekaríka.

V 55. minutě domácí zvýšili. Střídající Černý našel Ondráška a ten s pomocí Gyömbérovy teče překonal Rodáka. Plzeňský útočník zaznamenal druhý reprezentační gól. Po hodině hry mohl snížit Mak, ale pálil jen do boční sítě. Ve zbytku utkání už domácí s přehledem kontrovali stav.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto FAČR

Štítky reprezentace, Liga národů, vítězství ve skupině, Slovensko, Liga národů UEFA, FC Viktoria Plzeň, Zdeněk Ondrášek, Izrael, Tomáš Souček, Skotsko, Česká fotbalová reprezentace, Jaroslav Šilhavý, Mistrovství světa ve fotbale

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Češi porazili v Plzni Slovensko a postupují mezi elitu Ligy národů  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.