Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Tohle vítězství všem chutná, zhodnotil nedělní porážku Sparty střelec Pavel Bucha

Lepší návrat na prvoligový trávník pro restartu přerušené soutěže si viktoriáni snad ani nemohli přát. V nedělním šlágru kola porazili jednoznačně pražskou Spartu 3:1 a stáhli náskok na čelo tabulky. Duel tak v dobré náladě zhodnotili střelci Pavel Bucha a Lukáš Hejda společně s trenérem Adrianem Guľou.

„Panuje spokojenost, bylo to dlouhé čekání a vyplatilo se. Teď tohle vítězství všem chutná a jsme rádi, že jsme to po tak dlouhé době zvládli,“ říká Bucha. „Samozřejmě musíme být spokojení, po velice dobrém výkonu jsme o poločase vedli 3:0. Chtěli jsme tak pokračovat i dál, škoda gólu v závěru. Ale tři body jsou úplně super,“ potvrzuje Lukáš Hejda.

Viktoria tak stejně jako na jaře po první koronapauze znovu rozjela soutěž utkáním proti Spartě. A znovu vítězně. „Věřím, že už těch restartů nebude mnoho, protože pro chlapce není jednoduché zůstat pozorní každý týden, jestli se bude hrát nebo ne. Jsme velmi rádi, že se kluci po tak dlouhém čase předvedli velmi kvalitním zápasem, podali vynikající týmový výkon a vyhráli s kvalitním soupeřem,“ chválí své svěřence Adrian Guľa.

Více než měsíční pauza nebyla na červenomodrých vůbec znát. „Myslím si, že jsme z toho nevypadli. V tréninku je kvalita, pauza nás neomezila. Každého tak velký zápas vtáhl, makali jsme a šlo to,“ přikyvuje Buchič. „Je to nepříjemné, ale kvalitně jsme trénovali, takže v kondici by neměl být problém. Hodně nám pomohl první gól, běžecky jsme vypadali dobře. Bylo to trošku složitější, ale postupem času čím dál víc v pohodě,“ doplňuje Lukáš Hejda.

Západočeši vyhráli 3:1, ale mohlo to být přeci jen ještě trochu veselejší. Pavel Bucha v závěru neproměnil pokutový kop a Sparta naopak z poslední akce utkání snížila. „Zápas mohl být esteticky ještě o mnoho krásnější, kdybychom byli efektivnější. Nedali jsme penaltu na 4:0 a ještě jsme dostali gól. To jsou věci, na kterých je neustále potřeba makat. Ale vítězství si ceníme, je velmi důležité,“ přiznává slovenský lodivod FCVP.

Jeden odehraný zápas a je tu další pauza, tentokrát ta reprezentační. „Je to povzbuzení, dotáhli jsme se na špici, což jsme chtěli. Musíme tak pokračovat dál, dobře potrénovat a po repre pauze zase začít vítězně,“ uzavírá hodnocení z povedeného nedělního večera Lukáš Hejda.

Reprezentační povinnosti ve zmiňované pauze čekají na trio Jakub Brabec – Jan Kopic – Zdeněk Ondrášek (A tým), dále Pavla Buchu (U21) a Joela Kayambu (DR Kongo).

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto Pavel Skála

Štítky FC Viktoria Plzeň, fotbal, extraliga, zápas se Spartou, AC Sparta Praha, Pavel Bucha, Lukáš Hejda, Adrián Guľa, Jakub Brabec, Zdeněk Ondrášek, Jan Kopic, Demokratická republika Kongo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tohle vítězství všem chutná, zhodnotil nedělní porážku Sparty střelec Pavel Bucha  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.