Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Viktoriáni zbrojí na nedělní utkání s nováčkem z Brna, na stadion může jen 2000 diváků

Pouze dvoudenní zápasovou pauzu mají hráči FC Viktoria Plzeň po postupu přes SønderjyskE ve třetím předkole Evropské ligy a hned je čeká další utkání. V neděli je čeká zápas proti Zbrojovce Brno v rámci pátého kola FORTUNA:LIGY. Před duelem promluvili asistent trenéra Marián Zimen a záložník Aleš Čermák.

Po čtvrtečním postupu přes dánského soupeře je ve viktoriánské kabině dobrá nálada. „Cílem bylo vyhrát a postoupit. Pracovní atmosféra bude výborná a už se těšíme na další dny a vítězství,“ potvrzuje Zimen. „Chceme do skupiny, takže pro nás bylo jasným cílem včera postoupit. Jsme rádi, že jsme to zvládli a příští týden si to s Beer-Shevou rozdáme o postup do Evropské ligy,“ vyhlíží Aleš Čermák.

Teď už ale přípravy směřují k nedělnímu utkání. „Brno je nováček, má jeden bod, ale když jsem třeba viděl některé úryvky z jejich zápasů, tak určitě mají kvalitu. Navíc se ji snaží zvednout i novými hráči, takže to bude nepříjemný soupeř,“ ví Čermák. „Potřebují bodovat všude za každou cenu, dají do toho všechno,“ upozorňuje.

Na poslední vzájemný duel z před dvěmi lety si pamatuje velice rád, protože v něm vstřelil svůj první ligový hattrick. „Vím, že jsme tam jeli s tím, že potřebujeme upevnit pozici na prvním místě. Nějak se to tam ke mně třikrát vykulilo ve vápně a byly z toho tři góly, pro mě něco úžasného,“ usmívá se sympatický středopolař.

Před Zbrojovkou varoval i asistent trenéra Marián Zimen„Na této úrovni není žádný zápas jednoduchý! Brno přijede jako ambiciózní tým, který se bude chtít ukázat, a to jak z hlediska jednotlivců, tak z hlediska týmu. Musíme se na ně dobře připravit. Chceme dominantním způsobem hry pokaždé vyhrávat, ani tentokráte to nebude jinak.“

Na zápase bude moci být 2000 fanoušků. Snížený počet oproti poslednímu ligovému duelu, ale zvýšený oproti Evropské lize, kdy se hrálo za zavřenými dveřmi. „I tak jsme ale cítili jejich podporu, ať už z okolí stadionu, či z videí před zápasem,“ pochválil Marián Zimen. „Nicméně je příjemnější pro nás pro všechny, když můžou být na stadionu. Je třeba však respektovat aktuální nařízení,“ dodal. „Bez fanoušků je to nepříjemné, když jsme si zase zvykli, že už se na tribuny začali vracet. Určitě je to s nimi lepší,“ potvrzuje Čermák.

BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ

"Žádáme všechny, aby dodržovali veškerá bezpečnostní nařízení, to znamená, aby po celou dobu pobytu na stadionu nosili roušku, snažili se dodržovat rozestupy a dbali zvýšené hygieny. V den zápasu bude otevřen pouze hlavní stánek Viktoria shopu, a to od 9:30. Z důvodu aktuálních omezení a nařízení nebude pro tento duel v provozu ani Rodinná tribuna. Turnikety se otevřou ve 14:00," dodal mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky FC Viktoria Plzeň, utkání s Brnem, bezpečnostní opatření, FC Zbrojovka Brno, Aleš Čermák, Marián Zimen, Evropská liga UEFA, 1. česká fotbalová liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoriáni zbrojí na nedělní utkání s nováčkem z Brna, na stadion může jen 2000 diváků  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.