Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Dnešní zápas s Opavou se neruší, kontrolní testy FC Viktoria Plzeň byly negativní

Fotbalová Viktorie si může oddechnout, třetí vlna testování nepřinesla žádný pozitivní nález SARS-CoV-2, původce onemocnění Covid-19. Západočeši tak mohou nastoupit k plánovanému utkání 1. kola FORTUNA:LIGY. Zápas začíná dnes v 18 hodin.

„Jakmile jsme obdrželi výsledky, konzultovali jsme vše s Krajskou hygienickou stanicí i vedením soutěže a nic nebrání tomu, aby se zápas odehrál,“ řekl mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Viktorce pomohla i změna pravidel. Až do minulého týdne přitom platilo, že v případě pozitivního nálezu u jednoho z hráčů, musí do karantény celý tým. Teď stačí, aby byly výsledky testů u spoluhráčů negativní a do izolace míří jen a pouze nakažení. 

Dnešní utkání s Opavou začíná v 18 hodin. Ve středu pak plzeňský tým čeká 2. předkolo Ligy mistrů, kdy se utká s nizozemským celkem AZ Alkmaar.

Fotbalový tým ve středu prostřednictvím tiskové zprávy ohlásil, že má ve svých řadách jednoho nakaženého hráče. Podle Ligové fotbalové asociace (LFA) je u něj průběh nemoci bez příznaků. Následující den testy odhalily nemoc u člena širšího realizačního týmu a oba nakažení tak byli okamžitě posláni do izolace.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, koronavirus, Opava, SFC Opava, nemoc, FK Viktoria Žižkov, 1. česká fotbalová liga, Krajská hygienická stanice, Liga mistrů UEFA, AZ Alkmaar, Ligová fotbalová asociace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnešní zápas s Opavou se neruší, kontrolní testy FC Viktoria Plzeň byly negativní  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.