Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

První přípravný zápas zvládla Viktoria Plzeň skvěle, o góly se postarali nováčci

Fotbalisté Viktorie Plzeň mají za sebou první přípravný zápas sezony. S českobudějovickým Dynamem si hravě poradila a soupeři naservírovala dva góly. O ty se postarali nováčci Miroslav Káček s Lukášem Matějkou. Zápas byl tentokrát neveřejný, každý fanoušek ho přesto mohl sledovat přes živý videopřenos na YouTube.

Oba týmy se zpočátku duelu snažily aktivně útočit, ale zároveň pracovaly dobře v defenzivní fázi. Dobrou pozici měl v 16. minutě Bucha, nicméně Vorel vyrazil balon na roh. Gólu jsme se dočkali po půlhodině hry, Kopic vyzval k zakončení Miroslava Káčera, který neomylně překonal Vojtěcha Vorla a prosadil se poprvé v plzeňském dresu. Následně se činil proti šanci Jánošíka také Jindřich Staněk, v závěru půle ještě vytáhl hostující gólman famózní zákrok proti hlavičce Beauguela.

Druhý poločas už se mimo jiné nesl také ve znamení několika střídání. A jeden ze střídajících hráčů – Lukáš Matějka – měl při své premiéře za A tým hned velký vliv na hru. Nejprve po akci Kopice trefil tyčku, minutu nato po pasu od Radima Řezníka překonal Vorla a upravil stav zápasu na 2:0! 

„Vždycky se jako útočník chci prosadit, tak jsem rád, že se mi to celkem rychle po nástupu na hřiště povedlo. Vždy se snažím na maximum plnit pokyny od trenérů, sžít se s herním systémem, pomáhat v napadání, pílí a podobně. Za gól jsem ale samozřejmě hodně rád," řekl po zápase Lukáč Matějka.

Závěr duelu přinesl ještě další příležitosti. Nejprve střela Marka Alvira mířila přímo do Vojtěcha Vorla, poté obstřel Ba Louy zamířil mimo bránu. Následně na druhé straně zahrozil Mészáros, ale Dominik Sváček byl připraven.

Viktoria tak první přípravný duel v sezoně 2020/2021 vyhrála 2:0! Další přípravné zápasy ji čekají na soustředění v Rakousku. Utká se tam se třemi tamními celky a rumunskou Craiovou.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto FCVP/Martin Skála

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, viktoriáni, Budějovice, přípraný zápas, Lukáš Matějka, SK Dynamo České Budějovice, Vojtěch Vorel, YouTube, Jindřich Staněk, FK Viktoria Žižkov, FC Universitatea Craiova, Radim Řezník, Dominik Sváček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První přípravný zápas zvládla Viktoria Plzeň skvěle, o góly se postarali nováčci  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.