Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Viktoriáni za sebou mají první trénink po dovolené, poprvé vyzkoušeli nové oblečení

Za sebou už mají hráči FC Viktoria Plzeň první trénink před sezonou 2020/2021. Ten absolvovali poprvé v novém oblečení. Trenéru Adrianu Guľovi se na trénink hlásilo 25 hráčů. Jak ho právě slovenský kouč hodnotil? A co k němu a před přípravou řekl záložník Lukáš Kalvach?

Lukáš Kalvach strávil část dovolené na Slovensku, kde mimo jiné požádal svou přítelkyni o ruku. „Naštěstí řekla ano, takže jsem spokojený,“ směje se. Den nato oslavil narozeniny a den nato se stal vítězem viktoriánské ankety Gól sezony 2019/2020, navíc obsadil i druhé místo. „Těší mě to, chtěl bych poděkovat všem, kdo pro mě hlasoval. Hlavně ale doufám, že to zopakuji i v této sezoně,“ dodává.

A jak vnímal první trénink? „Kvůli tomu horku to bylo trochu náročnější, navíc na každém se projeví alespoň trochu ta dvoutýdenní pauza. Ale do toho se dostaneme, určitě to bude v pohodě,“ věří Lukáš Kalvach. „Každý musí nyní předvádět to nejlepší, co v něm je, abychom se posouvali a byli úspěšní. Chceme se kvalitně připravit na poháry i na ligu,“ vyhlíží ročník 2020/2021.

Adrian Guľa odpočíval během dovolené s rodinou a na start přípravy už se těšil. „Hráčům jsme hned na úvod popřáli, aby byli zdraví a měli silnou podporu doma v rodinách, aby chodili s radostí na stadion. Čekají nás nové výzvy, cíle...“ těší se slovenský trenér. „Základem je chuť a zdraví, pak může být sezona úspěšná,“ ví.

Plán předsezonního období je jasný: „Tu první část už mají hráči za sebou, a to bylo zrelaxování a následné individuální plány. Teď nás čeká příprava v domácích podmínkách s vloženou herní zátěží. Pak soustředění v Rakousku, které je cíleno hlavně na zápasovou zátěž, poté nás čeká ostrý start. Chceme mít nejsilnější formu už v úvodu sezony, které bude velmi podstatný, nejen z ligového hlediska, ale i z hlediska evropckých pohárů,“ říká Adrian Guľa.

Kromě nových posil přivítal i navrátilce z hostování Pavla Šulce a Lukáš Matějku. „Oba ukázali na hostování solidní progres ve své výkonnosti, proto jsme se rozhodli jej stáhnout,“ vysvětluje kouč. „Je třeba, aby dostali šanci a navnímali kvalitu spoluhráčů, i tu svou. Aby pochopili systémové prvky a všichni mladí hráči cítili, že šance na ně čeká, ale je třeba do toho dát vášeň a energii. To zkrátka tak významný klub, jako je Viktoria Plzeň, vyžaduje,“ podotýká Adrian Guľa.

Jak trenéři, tak hráči si poprvé v tréninku vyzkoušeli oblečení Macron. „Důležité je, že se v tom hráči cítí pohodlně, což jim vytváří dobré podmínky k tréninku. Navíc v tom vypadají dobře,“ pochvaluje si plzeňský trenér.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky FC Viktoria Plzeň, fotbal, fotbalisté, letní příprava, utkání, dresy, trénink, oblečení, Lukáš Kalvach, Adrián Guľa, trenér, Slovensko, Emmanuel Macron, Pavel Šulc, Lukáš Matějka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoriáni za sebou mají první trénink po dovolené, poprvé vyzkoušeli nové oblečení  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.