Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Viktoriáni závěr sezóny rozhodně nehodlají vypustit, cílem je v neděli rozdrtit i Baník

Do konce sezony nejvyšší fotbalové soutěže zbývají už jen dva zápasy. Viktoriáni v neděli odehrají poslední venkovní utkání, které je čeká v Ostravě proti Baníku. I když už mají jistotu 2. místa v tabulce, rozhodně nechtějí ligový ročník jen tak dohrát. To před zápasem potvrdili také David Limberský a asistent trenéra Marián Zimen.

„Ligová tabulka je jedna věc, ale my se snažíme koukat dopředu a být každým dnem lepší. Chceme nastřílet nejvíc gólů, chceme být dominantnější než doteď a o motivaci bych se nebál. Fotbal se hraje na vítězství a těch není nikdy dost,“ má naprosto jasno Marián Zimen, jeden z asistentů kouče Adriana Guľy.

„Je to náš poslední venkovní zápas a těšíme se na něj. Na jaře jsme vyhráli spoustu utkání a rádi bychom v tom pokračovali. Chceme sezonu dohrát dobře a pohodu si odnést na dovolenou a pak i na začátek přípravy. Rozhodně to jen nedohráváme. Uděláme maximum, abychom přivezli tři body,“ ujišťuje levý obránce s číslem 8.

Ten prožil mimořádně úspěšný týden. Nejprve se mu narodila dcera Lilien, hned nato prodloužil smlouvu s Viktorií o další rok. „Upřímně jsem si nedovedl představit, že bych měl nyní končit. Užívám si každý den a mám pořád spoustu sil i elánu. Budu makat a věřím, že nás s týmem čeká skvělá příští sezona,“ doufá legenda klubu David Limberský.

Oproti poslednímu vzájemnému duelu již nebude v Ostravě prázdný stadion. „Fotbal se hraje pro fanoušky a pro hráče to může být jen dobře, že tam bude atmosféra. Těšíme se na to,“ říká Marián Zimen. „Baníkovci dokáží dobře povzbuzovat a myslím si, že tempu hry to může prospět. Věřím, že fanoušci budou ku prospěchu fotbalu,“ doplňuje David Limberský.

Viktoria hrála na hřišti Baníku naposledy přesně 3. června, po gólech Pavla Buchy a Jana Kovaříka vyhrála 2:0. Vzájemných ligových duelů od osamostatnění ČR se mezi Ostravou a Plzní odehrálo 45 s bilancí 20-11-14 ve prospěch Viktorky. Padlo dohromady 111 gólů, což je téměř průměr 2,5 na zápas

Ohodnoť článek

Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky FC Viktoria Plzeň, fotbal, fotbalisté, utkání, Baník Ostrava, David Limberský, FC Baník Ostrava, Marián Zimen, Adrián Guľa, Jan Kovařík, Pavel Bucha, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoriáni závěr sezóny rozhodně nehodlají vypustit, cílem je v neděli rozdrtit i Baník  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.