Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Špatná koncovka připravila Slovan o body. Liberec padl s Plzní 0:2

Fotbalisté Slovanu přivítali ve 4. kole nadstavbové části Fortuna:ligy Plzeň. I přes to, že byli lepším týmem, tak je opět zradila koncovka a po velké bitvě s Viktorkou prohráli 0:2.

Liberečtí fotbalisté nevstoupili do zápasu vůbec dobře. Po velké chybě v obraně se v 9. minutě dostal k míči Tomáš Hařava a dokonale mířenou ránou vymetl horní růžek domácí svatyně.

Paradoxně ale inkasovaná branka Slovan nakopla. Domácí se herně zvedli, trávili většinu času na útočné polovině a tvořili si velké šance. V té největší byl Musa, který ve 32. minutě z velmi dobré pozice přestřelil bránu. Stejný hráč měl si vypracoval v první půle ještě dvě velké příležitosti ale neuspěl ani v jedné. Do kabin se tak šlo za stavu 0:1.

V podobném tempu pokračoval i druhý poločas. Plzeň se zaěřila především na defenzívu a snažila se hrozit jen z brejkových situací. Domácí naopak zvyšovali svůj tlak a hnali se za kýženým vyrovnáním. V 74. minutě byl v dobré pozici Micovčák, nicméně jeho ránu dokázali obránci Plzně zablokovat.

V 89. minutě fauloval v šestnáctce Oscar a následnou penaltu zužitkoval Hrošovský, který tak zpečetil vítězství Plzně na 2:0.

FC Slovan Liberec - FC Viktoria Plzeň 0:2 (0:1)

Branky: 7. Hořava, 80. Hrošovský (Kayamba) Karty: 59. Musa (LIB) – 53. Pernica (PLZ), 56. J. Kopic (PLZ), 68. Řezník (PLZ), 72. Hořava (PLZ). Rozhodčí: Franěk – Kříž, Kotalík. Diváci: 4488

FC Slovan Liberec: Nguyen – Fukala, Kačaraba, Mara, Hybš – Breite (C), Oscar – Potočný (70. Micovčák), Sýkora, Pešek (46. Koscelník) – Musa (64. Pázler). 

Autoři | Foto Jaroslav Appletauer

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, FC Slovan Liberec, HET liga, 1. česká fotbalová liga

Špatná koncovka připravila Slovan o body. Liberec padl s Plzní 0:2  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.