Počasí dnes13 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nová posila v dresu FC Viktoria Plzeň, klub získal univerzála Ondřeje Mihálika

Hráčem FC Viktoria Plzeň je již oficiálně Ondřej Mihálik. Na záložníka nebo útočníka měl klub předkupní právo, kterého využil. Pišta, jak se šikovnému fotbalistovi přezdívá, přichází nastálo z AZ Alkmaar. Ve Viktorce podepsal smlouvu na tři roky.

Třiadvacetiletý univerzál odehrál v dosavadním průběhu FORTUNA:LIGY 20 zápasů, ve kterých si připsal 576 minut, vstřelil dvě branky a zaznamenal gólovou asistenci. V právě probíhajícím ročníku okusil také zápasy evropských pohárů proti Olymipakosu nebo Antverpám.

Dosavadní cestu v plzeňském dresu ušel coby hráč na hostování, nyní je již stvrzený jeho přestup. „Je to i pro mou hlavu jistota, že tu zůstanu a nemusím řešit nic jiného. Jsem strašně rád, že to tak dopadlo,“ přiznává Ondřej Mihálik. „Priorita z mé strany i ze strany rodiny byla zůstat v Plzni,“ doplňuje po podpisu tříletého kontraktu.

„Ondra Mihálik je velmi pracovitý hráč se skvělým charakterem a vzorným přístupem. Během ročního hostování z Holandska nás přesvědčil o svých kvalitách, vidíme v něm pro klub budoucnost, a proto jsme se společně s trenérem i sportovním ředitelem jednomyslně shodli na využití předkupního práva,“ uvedl generální manažer Viktorie Adolf Šádek. „Zvykl si výborně na prostředí a může se nyní plně koncentrovat na zbývající tři ligové zápasy a hlavně se již chystat na nadcházející sezonu, kde budeme mít opět ty nejvyšší ambice,“ pochvaluje si generální manažer klubu.

A ještě jedna změna proběhne u Ondřeje Mihálika. Do nadcházející sezony vstoupí s novým číslem na dresu – 17. „Je to pro mě šťastné číslo, nosil jsem ji odmalička, i ve všech reprezentacích. Chtěl bych na to zase zpátky navázat a mít ji i tady,“ usmál se Mihálik.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Martin Skála

Štítky FC Viktoria Plzeň, fotbal, fotbalisté, nová posila, Ondřej Mihálik, FK Viktoria Žižkov, AZ Alkmaar, 1. česká fotbalová liga, Royal Antwerp FC, Nizozemsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová posila v dresu FC Viktoria Plzeň, klub získal univerzála Ondřeje Mihálika  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.