Počasí dnes14 °C, zítra12 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Za góly jsem rád, ale v první řadě jsem obránce, řekl se po zápase se Zlínem Milan Havel

Tři body, tři různí střelci a tři góly k tomu. Viktoriáni si ve 29. kole FORTUNA:LIGY poradili v Doosan Areně se Zlínem 3:0. Vítězný duel zhodnotil obránce Milan Havel a hlavní trenér Adrian Guľa.

„Měli jsme velmi slušný vstup do zápasu, respektive celý první poločas. I když dokážeme hrát ještě rychleji, tak terén nám trochu brzdil kombinaci,“ naráží trenér na silný déšť po celých 90 minut. „Ale i přesto jsme se dokázali dostat do dvougólového vedení. Vítězství si velmi cením, jsem rád za chlapce, že to zvládli,“ váží si Adrian Guľa dalšího tříbodového zisku.

Podobný názor má také Milan Havel. „Věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého, protože Zlín hraje o všechno. Vyhráli jsme 3:0, udrželi nulu vzadu, takže z tohohle hlediska můžeme být spokojení,“ říká střelec poslední branky duelu.

Pětadvacetiletý obránce se trefil ve druhém domácím utkání v řadě, celkově už se z branek v letošní sezoně radoval pětkrát. Stává se z něj snad nový střelec? „Za góly jsem rád, ale pro mě je cennější vítězství a nula vzadu, protože jsem v první řadě obránce,“ usmívá se Havel. „Hlavně jsem rád, že se daří týmu, to je pro mě důležité,“ dodává bek Viktorie.

Právě v zadních řadách viktoriáni do zápasu se Zlínem naskočili s řadou změn, i přesto všichni společně s Alešem Hruškou, který vychytal 80. nulu v lize, neinkasovali. „Kromě Jakuba Brabce jsme změnili celou obranu, ale udrželi jsme čisté konto. Kluci to odpracovali, je to velmi cenné vítězství,“ těší Adriana Guľu.

Už v neděli sehraje Plzeň závěrečné utkání základní části, o víkendu zajíždí na půdu Sigmy Olomouc. „Je potřeba nabrat síly a začít se soustředit, abychom zvládli další krok, který nás čeká v posledním kole. V nadstavbě budou vynikající mužstva a může se stát cokoli,“ vyhlíží finální úsek sezony slovenský kouč.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto Martin Skála

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, viktoriáni, Adrián Guľa, liga, Zlín, Martin Skála, FC Fastav Zlín, Milan Havel, 1. česká fotbalová liga, Stadion města Plzně, SK Sigma Olomouc, Jakub Brabec, Aleš Hruška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za góly jsem rád, ale v první řadě jsem obránce, řekl se po zápase se Zlínem Milan Havel  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.