Počasí dnes30 °C, zítra18 °C
Sobota 6. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Mistr Jan Hus
Bez reklam

Viktoriáni doma v dešti porazili Zlín 3:0, trefili se tři různí hráči

I přes vytrvalý déšť se hráčům FC Viktora Plzeň poslední domácí utkání hráčům před nadstavbovou částí se vydařilo. Viktoriáni porazili Zlín 3:0. Dvě branky vstřelili svěřenci Adriana Guľy v průběhu prvního poločasu, z poslední se radovali v samém závěru zápasu. Jednu branku hlavní rozhodčí neuznal. 

Po deseti minutách měli Západočeši první zajímavější šanci. Centr Jana Kopice vypadl gólmanu Rakovanovi z rukou, míč se tak dostal k Milanu Havlovi, jenže jeho zakončení do odkryté brány stihla hostující obrana vykopnout do bezpečí. Zanedlouho se však Rakovan zaskvěl, to když nebezpečnou hlavičku Jeana-Davida Beauguela vyrazil na roh.

Francouzský velikán měl poté další stoprocentní příležitost, ale z bezprostřední blízkosti přepálil zlínskou bránu. Zaslouženě se viktoriáni radovali ve 25. minutě – Jan Kopic se uvolnil ve středu pole a jeho zakončení levačkou rozvlnilo síť.

Do poločasu se červenomodří radovali ještě jednou. Honza Kovařík krásným pasem našel jmenovce Kopice, ten z první předložil JDB a útočník Viktorie se již pošesté na jaře trefil, 2:0! Kopic si navíc připsal již 50. asistenci v české nejvyšší soutěži. Ve 43. minutě rozjásal Kovařík fanoušky znovu. Po konzultaci s videorozhodčím nebyl gól uznán, protože si hráč Plzně pomohl rukou. 

V 66. minutě předvedli pohlednou kombinaci také ševci, se zakončením Róberta Matejova si ale Hruška poradil. Poté se do zakončení dostal i zlínský kapitán Marek Hlinka, jenže těsně minul prostor tří tyčí. V závěru utkání se ještě prosadil Milan Havel, a tak fotbalisté Plzně vyhráli 3:0. Aleš Hruška si tak připsal jubilejní 80. čisté konto ve FORTUNA:LIZE.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto Martin Skála

Štítky FC Viktoria Plzeň, fotbal, fotbalisté, utkání, Zlín, FC Fastav Zlín, Jan Kopic, Adrián Guľa, Milan Havel, Aleš Hruška, Jean-David Beauguel, FK Viktoria Žižkov, 1. česká fotbalová liga, Marek Hlinka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoriáni doma v dešti porazili Zlín 3:0, trefili se tři různí hráči  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.