Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Ostravě řádil Pavel Bucha, gólem z penalty a asistencí přispěl k vítězství Plzně 2:0

Vítězná série FC Viktoria Plzeň pokračuje a po obnovení nejvyšší fotbalové soutěže už vyhráli potřetí v řadě. Potom, co Viktorka v sobotu doma rozstřílela Mladou Boleslav 7:1, dnes zvítězila v Ostravě 0:2. Proti Baníku nakoukl do základní sestavy Tomáš Chorý, jenž se o víkendu blýskl jako střídající hráč gólem a asistencí. Po karetních trestech se také vrátili Radim Řezník a David Limberský.

Do první vážné šance se dostal právě Tomš Chorý po výborném uvolnění Joela Kayamby a následném centru. Tentokrát ale rána nešla na bránu. Při další skvělé akci se snažil dorážet Jan Kopic, ale napálil na brankové čáře jen stojícího Adama Jánoše. Úspěšný byl až Pavel Bucha po faulu na Aleše Čermáka. Nařízenou penaltu proměnil s přehledem. Díky svému desátému gólu v sezoně se zařadil mezi nejlepší střelce ligy. Pro Plzeň skončil poločas vítězstvím 1:0.

V 62. minutě se ke své oblíbené disciplíně, tedy volnému přímému kopu, postavil Lukáš Kalvach, ale brankář Laštůvka byl pozorný. Jen o pár okamžiků později se do velké šanci dostal také domácí Baník. Tuto příležitost však spálil Nemanju Kuzmanovič.

Nakonec to byli opět červenomodří, kteří se radovali ze vstřelené branky. A opět u toho byl s asistencí Pavel Bucha. Na malém vápně přesně našel střídajícího Jana Kovaříka a ten pálil pod břevno. Zvýšil na 2:0 pro Plzeň a fotbalisté Viktorky udrželi tento stav až do konce. Viktoriánům gratulujeme.

Ohodnoť článek

Foto Lukáš Kaboň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, viktoriáni, liga, Baník, HC Vítkovice Ridera, Pavel Bucha, FC Baník Ostrava, FK Mladá Boleslav, David Limberský, Radim Řezník, Tomáš Chorý, Jan Kopic, Adam Jánoš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Ostravě řádil Pavel Bucha, gólem z penalty a asistencí přispěl k vítězství Plzně 2:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.