Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Fotbalisté Plzně rozdrtili oslabenou Karvinou 5:0 a v lize zůstávají neporaženi

Fotbalisté Plzně ve 4. kole první ligy doma rozdrtili Karvinou 5:0. Západočeši udrželi neporazitelnost v této sezoně nejvyšší soutěže a z druhého místa v tabulce nadále ztrácejí dva body na vedoucí Spartu, která obhajuje titul. Viktoria rozhodla už v úvodním dějství, kdy se trefili Daniel Vašulín a po vyloučení hostujícího Patrika Čavoše z 26. minuty také Tom Slončík. Po změně stran v přesilovce skórovali ještě Lukáš Červ, Pavel Šulc a z penalty střídající Erik Jirka.

Plzeň porazila Karvinou po dvou zápasech, v minulé sezoně jí nedokázala dát ani gól. Západočeši částečně napravili minulou remízu v Jablonci a v nejvyšší soutěži si připsali nejdrtivější vítězství od prosince, kdy deklasovali České Budějovice rovněž 5:0.

Viktoria se ideálně naladila na čtvrteční odvetu 3. předkola Evropské ligy proti Kryvbasu Kryvyj Rih, v níž bude hájit náskok 2:1 z úvodního venkovního duelu. Slezané prohráli podruhé ze tří duelů této sezony nejvyšší soutěže, v minulém kole odpočívali kvůli odložení domácího utkání s Ostravou.

Trenér Viktorie Koubek udělal jen dvě změny oproti čtvrtečnímu zápasu proti Kryvbasu. Šestnáctiletý autor vyrovnávací branky Panoš zůstal jen na lavičce stejně jako Vydra a od úvodu tentokrát začali Vašulín se Slončíkem, který poprvé od letního příchodu ze Zlína dostal šanci v základní sestavě.

Domácím kvůli nemoci potřetí za sebou chyběl brankář Jedlička. Mezi tyčemi ho znovu zastoupil Tvrdoň, ale příliš práce neměl. Západočeský favorit od úvodu diktoval tempo a vytvářel si velké šance. V sedmé minutě postupoval do úniku Šulc, jeho střelu ale v poslední chvíli stihl zblokovat vracející se Memič. Po čtvrthodině pak druhý nejlepší kanonýr minulé ligové sezony po centru z levé strany trefil hlavou břevno.

Ve 20. minutě minul křížnou střelou na zadní tyč Havel. Za další tři minuty už aktivní domácí vedli. Na dlouhý nákop od gólmana Tvrdoně si naběhl Vašulín, přetlačil v souboji obránce Svozila a propálil Knoblocha. Letní posila z Hradce Králové navázala na vítěznou trefu proti Kryvbasu a připsala si druhou soutěžní branku v dresu Viktorie.

Slezanům se vůbec nedařilo a v 26. minutě jim ještě více zkomplikoval pozici Čavoš, který ostrým zákrokem přišlápl kotník Červovi a rozhodčí Pechanec ho rovnou vyloučil. Přesilovku hned po čtyřech minutách využil Slončík. Devatenáctiletý ofenzivní záložník chladnokrevně zakončil ke vzdálenější tyči pohlednou kombinaci po přihrávce od Šulce a dočkal se prvního soutěžního gólu za Viktorii.

Po změně stran si Západočeši proti oslabeným a odevzdaným hostům zápas užívali. Ve 48. minutě Vašulín zády k brance pohotovou patičkou sklepl po centru z levé strany balon do sítě, ale videorozhodčí odhalil předchozí ofsajd.

V 58. minutě Viktoria třetí branku slavit mohla. Červ ve vápně nadvakrát vybojoval míč a poslal jej po zemi k zadní tyči. Český reprezentant se dočkal jubilejního desátého ligového gólu, v nejvyšší soutěži skóroval poprvé od prosince, kdy ještě působil v Liberci.

Až po hodině hry poprvé zamířila mezi tyče i Karviná, proti Mikušovi zasáhl Tvrdoň. Z protiakce domácí zvýšili už na 4:0. V 63. minutě uklidil hlavou centr z levé strany na zadní tyči do sítě Šulc a připsal si třetí branku v ligové sezoně, díky níž se dotáhl na čelo tabulky kanonýrů.

Za další dvě minuty podruhé v utkání dostal balon do sítě Slončík, kvůli ofsajdu ale opět zasáhl videorozhodčí a hlavní sudí branku neuznal. V 70. minutě naskočil k prvnímu soutěžnímu utkání za Viktorii obránce Séne, ale na trávníku vydržel jen pár desítek sekund. Po ostrém přišlápnutí střídajícího Žáka ho sudí Pechanec vyloučil.

Domácí pak i ve vyrovnaném počtu hráčů na trávníku ještě jednou skórovali. Sudí Pechanec po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace u monitoru odhalil, že Ražnatovič ve vápně zahrál rukou a střídající Jirka v 87. minutě z penalty nezaváhal. Plzeňští zvítězili doma v lize pošesté z posledních sedmi zápasů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Kubíček & Ondřej Pastor, FCVP

Štítky FC Viktoria Plzeň, 1. liga, zápas s Karvinou, viktoriáni

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Plzně rozdrtili oslabenou Karvinou 5:0 a v lize zůstávají neporaženi  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.