Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Trenér Kryvbasu pět měsíců bojoval na Ukrajině, viktorián Miroslav Koubek ho označil za hrdinu

Kouč fotbalistů Kryvbasu Kryvyj Rih Jurij Vernydub předloni kvůli válce načas přerušil trenérskou kariéru a na pět měsíců bojoval za Ukrajinu proti ruské invazi. Osmapadesátiletý někdejší defenzivní univerzál je nadšený, že se poté mohl vrátit k tomu, co má rád. Trenér Viktorie Miroslav Koubek svého protějška na tiskové konferenci před úvodním duelem 3. předkola Evropské ligy označil za hrdinu.

Vernydub na podzim 2021 šokoval celý fotbalový svět, když s Šeriffem Tiraspol ve skupině Ligy mistrů senzačně zvítězil v Madridu nad Realem 2:1. O několik měsíců později Rusko zaútočilo na Ukrajinu, rodák z Žytomyru opustil angažmá v Moldavsku a šel do války bránit svou zem.

"Jsou to těžké chvíle pro každého Ukrajince. Jsem vděčný všem vojákům, kteří brání naši vlast. Já osobně jsem byl pět měsíců ve válce, v těch městech, kde se bojovalo," řekl Jurij Vernydub. "Jsem vděčný Kryvbasu, že mi pomohli vrátit se k mé práci, do mého prostředí. Dělat to, co miluji - trénovat v klubu," doplnil kouč, který vede Kryvbas od předloňského léta.

Plzeňský trenér Koubek vysekl kolegovi poklonu. "Mám k němu obrovský respekt, klobouk dolů. Ukončil angažmá v Moldávii a šel do války. To je něco, co my tady těžko můžeme chápat. Pro mě je to hrdina Ukrajiny, úžasný člověk," řekl Koubek na tiskové konferenci před venkovním zápasem v Košicích, kde má Kryvbas kvůli válce na Ukrajině v pohárech azyl.

"Že ukrajinští sportovci hrají za svůj národ, to není jen ve fotbale. Vidíme to na olympiádě, na jiných sportovních akcích. Motiv bojovat pro svoji zemi je obrovský. Určitě s ním počítáme," doplnil Koubek.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením FC Viktoria Plzeň

Štítky FC Viktoria Plzeň, Miroslav Koubek, trenér Kryvbasu Kryvyj Rih, trenér bojoval

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trenér Kryvbasu pět měsíců bojoval na Ukrajině, viktorián Miroslav Koubek ho označil za hrdinu  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.