Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

Fotbalisté Plzně jen remizovali v Jablonci 0:0 a poprvé v sezoně ztratili body

Fotbalisté Plzně ve 3. kole první ligy pouze remizovali v Jablonci bez branek. Západočeský favorit po úvodních dvou výhrách poprvé v sezoně nejvyšší soutěže klopýtl a v neúplné tabulce mu patří třetí místo o dva body za vedoucím obhájcem titulu Spartou, která zůstává jediným stoprocentním týmem. Oba celky si v Jablonci připsaly po jednom neuznaném gólu. Branka hostujícího Matěje Vydry z úvodu neplatila kvůli ofsajdu, trefa domácího Jakuba Martince v závěru pak kvůli předchozí hře rukou.

Plzeň v nejvyšší soutěži se Severočechy ztratila body poprvé po sérii čtyř vítězství ve vzájemných duelech a nedokázala se ideálně naladit na čtvrteční úvodní venkovní duel 3. předkola Evropské ligy v Košicích proti ukrajinskému Kryvbasu. Jablonečtí po letním příchodu trenéra Luboše Kozla podruhé z dosavadních tří kol neprohráli a na Viktorii ztrácejí tři body.

Plzni ze zdravotních důvodů scházela brankářská jednička Jedlička, místo něhož poprvé v sezoně dostal šanci náhradník Tvrdoň. Oproti minulému utkání s Hradcem Králové pak trenér Viktorie Miroslav Koubek ještě na levém kraji obrany nasadil Havla za Cadua.

Mnohem ofenzivnější podívanou nabídla první půle. V sedmé minutě domácí propadli při vlastním rohovém kopu, Západočeši zhruba od půlící čáry postupovali ve dvou do úniku a po Kopicově přihrávce střelou na bližší tyč překonal gólmana Hanuše Vydra. Videorozhodčí v centrále na pražské Brumlovce však pomocí kalibrované čáry odhalili, že plzeňský útočník zakončoval v drobném ofsajdu.

V 17. minutě poprvé výrazně zahrozili domácí. Po centru z přímého kopu se dostal k hlavičce kapitán Tekijaški a hosty od inkasovaného gólu zachránil výborným zákrokem Tvrdoň. Téměř vzápětí postupovali Západočeši do dalšího brejku, Šulc přiťukl Vydrovi, ale ten ve vyložené pozici napálil Hanuše.

Oba celky hrozily zejména po rychlých protiútocích. V 36. minutě potáhl míč jablonecký Martinec, v nadějném přečíslení se rozhodl vypálit a jeho pokus z hranice vápna vytáhl na roh Tvrdoň. Po něm se po odraženém balonu dostal ke střele Cedidla, ale jeho pokus srazil mimo Kalvach.

Po změně stran hru rozkouskovala řada přerušení a soubojů a výrazně ubylo šancí. Západočeskému favoritovi se příliš nedařilo a výrazněji zahrozil až v 77. minutě, kdy střídající Slončík z levé strany těsně minul a soutěžní premiéru za Viktorii neoslavil gólem.

Na konci 84. minuty pak po propadlém rohovém kopu uklidil míč zblízka do sítě domácí Martinec, ani on se však z branky radovat nemohl, neboť předtím ve výskoku zahrál rukou. Plzni tentokrát příliš nepomohli střídající hráči a za vítězstvím se v závěru překvapivě více tlačili domácí. V nastavení hlavičku střídajícího Nardiniho vytáhl Tvrdoň.

Západočeši v Jablonci v lize sice počtvrté za sebou neprohráli, ale bod je pro ně málo. Viktoria zvítězila v jediném z posledních šesti venkovních duelů v nejvyšší soutěži. Severočeši naproti tomu doma v lize posedmé za sebou neprohráli.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením FK Jablonec

Štítky FC Viktoria Plzeň, 1. liga, zápas s Jabloncem, viktoriáni

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Plzně jen remizovali v Jablonci 0:0 a poprvé v sezoně ztratili body  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.