Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Fotbalisté Plzně porazili Teplice 3:0 a mají jistotu nejhůře třetího místa

Fotbalisté Plzně v posledním 30. kole základní části první ligy porazili doma Teplice hladce 3:0 a už před nadstavbovou částí si zajistili nejhůře konečné třetí místo v tabulce. Západočeši rozhodli zápas po změně stran, kdy se dvakrát trefil Tomáš Chorý a jednou střídající Matěj Vydra.

Viktoria v lize porazila Teplice po třech utkáních a bodovala popatnácté z posledních 16 duelů nejvyšší soutěže. Plzeňští díky postupu do finále domácího poháru již mají jistotu, že si v příštím sezoně zahrají nejméně 3. předkolo Evropské ligy. Tepličtí prohráli po dvou kolech a v semifinále nadstavbové skupiny o Evropu vyzvou Liberec.

Západočeši nastoupili prakticky v nejsilnější sestavě, byť ve středu hráli semifinále domácího poháru se Zlínem a po vítězství 3:0 postoupili do finále. Favorizovaná Viktoria měla podle očekávání od začátku územní převahu, v první půli se ale brankově neprosadila.

V největší šanci první půle v 28. minutě zamířil z úhlu nepřesně domácí Mosquera. Krátce nato se neprosadil ani nejlepší střelec soutěže Šulc a svůj 16. gól v ligovém ročníku nedal. Severočeši, kteří už po minulém kole získali jistotu, že se vyhnou bojům o záchranu, nepřijeli do Štruncových sadů jen bránit, vyloženou šanci ale v úvodním dějství neměli.

Devátá branka v sezoně 

Plzeňští překonali gólmana Ludhu až na konci 49. minuty. Šulc našel centrem z pravé strany Chorého a ten hlavou zaznamenal devátou branku v ligové sezoně. O chvíli později mohl skórovat podesáté, ale proti byl Ludha.

Západočeši v druhé půli dominovali a vytvářeli si řadu šancí. V 64. minutě Hranáčovu střelu do odkryté branky odvrátil stoper Chaloupek, za čtyři minuty už ale favorit zvýšil. Šulc si z pravé strany připsal druhou asistenci v utkání a střídající Vydra zblízka poslal míč pod břevno. Bývalý reprezentační útočník se v lize trefil poprvé od prosince.

Plzeňští si zápas před téměř devíti tisícovkami diváků užívali a přidali ještě jeden gól. V 82. minutě po Červově průniku pustil Vydra míč k Chorému, jenž zamířil přesně k tyči a připsal si desátou branku v ligové sezoně. Čtvrtfinalista Evropské konferenční ligy doma v nejvyšší soutěži s Teplicemi pošestnácté za sebou bodoval.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Viktorie Plzeň

Štítky sport, fotbal, zápas, 30. kolo, Plzeň, Teplice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Plzně porazili Teplice 3:0 a mají jistotu nejhůře třetího místa  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.