Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Plzeň porazila Slavii 1:0, rozhodl Pavel Šulc v 87. minutě

Fotbalisté Slavie ve šlágru 28. kola první ligy prohráli v Plzni 0:1 a přišli o vedení v tabulce. Červenobílí dva duely před koncem základní části ztrácejí z druhého místa dva body na obhájce titulu Spartu. Šlágr ve vyprodané Doosan Areně rozhodl ve prospěch aktivnějších domácích v 87. minutě Pavel Šulc, který se 15. brankou v ligové sezoně dotáhl na lídra tabulky kanonýrů slávistu Václava Jurečku.

Plzeň po březnovém vysokém triumfu 4:0 nad Spartou ve Štruncových sadech zdolala i druhého uchazeče o titul, zvítězila poprvé po dvou kolech a z třetí příčky ztrácí na Slavii 10 bodů. Viktoria se zároveň ideálně naladila na čtvrteční odvetu čtvrtfinále Evropské konferenční ligy ve Florencii, kde nastoupí po úvodní domácí bezbrankové remíze.

Jako první zahrozili červenobílí. V páté minutě po chybě v plzeňské obraně napřáhl kousek za vápnem Jurečka, gólman Jedlička přízemní pokus pouze vyrazil před sebe, ale před dobíhajícím Chytilem stačil zasáhnout Hranáč.

Pražané prohráli s Plzní i druhý vzájemný zápas v sezoně a v nejvyšší soutěži nebodovali po 13 utkáních a sérii čtyř vítězství. Na začátku listopadu podlehli Viktorii v Edenu 1:2, jiné porážky v ligovém ročníku neutrpěli.

V úvodní půlhodině byla ale jinak překvapivě aktivnější Viktoria. V 11. minutě se domácí dostali do největší šance první půle. Po Kopicově akci z pravé strany vápna se míč odrazil k Chorému, který měl před sebou odkrytou branku, ale z několika kroků pouze napálil hostujícího obránce Vlčka. Slávisté se zvedli až v závěru první půle, Západočeši ale několik závarů ustáli.

Kouč Pražanů Trpišovský stáhl po poločase Provoda a místo něj poslal na trávník Zafeirise. Plzeňští nicméně pokračovali v aktivní hře a v 59. minutě už na chvíli slavili vedení. Po Souarého centru z levé strany poslal míč zblízka pod břevno Šulc, ale radovat se nakonec nemohl, neboť videorozhodčí odhalil, že si balon zpracoval rukou.

V 70. minutě se Západočeši marně dožadovali penalty poté, co Chorého ve vápně stáhl Zima. Trenér Trpišovský se snažil výkon Slavie pozvednout prostřídáním sestavy, ale jeho svěřenci příliš nepřipomínali tým, který bojuje o titul a z pohledu nadstavby o důležité první místo po základní části.

Plzeňští nadále působili lepším dojmem a svou aktivitu proměnili v rozhodující gól na začátku 87. minuty. Po Kopicově centru přiťukl Chorý míč k Šulcovi a ten ho z voleje nekompromisně napálil pod břevno za bývalého spoluhráče brankáře Staňka, jenž v zimě přestoupil do Edenu. Třiadvacetiletý ofenzivní univerzál skóroval po měsíci a dotáhl se na čelo tabulky kanonýrů.

Zaskočení slávisté už srovnat nedokázali a jako poslední utrpěli první venkovní porážku v ligové sezoně. Jejich kouč Trpišovský si zatím nepřipsal 192. vítězství v historii samostatné nejvyšší soutěže, čímž by překonal rekordmana Vrbu, se kterým se zatím dělí o první místo.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň/Martin Skála

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, fortuna liga, Slavia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň porazila Slavii 1:0,  rozhodl Pavel Šulc v 87. minutě  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.