Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Plzeň ani podruhé v ligové sezoně neporazila Karvinou, navíc přišla o Sýkoru

Fotbalisté Plzně nečekaně remizovali v 27. kole první ligy v Karviné bez branek a ani podruhé v sezoně nováčka nejvyšší soutěže neporazili, na podzim mu doma podlehli 0:1. Viktoria je pevně usazena na třetí příčce tabulky, ve čtvrtek ji čeká úvodní utkání čtvrtfinále Evropské konferenční ligy s Fiorentinou. Na něj si chystala i záložníka Jana Sýkoru, který se však brzy zranil a musel být vystřídán. Slezané navzdory zisku cenného bodu zůstali předposlední.

Hostující trenér Koubek usedl kvůli trestu za žluté karty jen na tribunu, Viktorii z lavičky vedli asistenti Bakoš s Trousilem. Hosté měli svižný úvod, brankáře Holce zaměstnali Vydra a posléze Červ. Na konci první čtvrthodiny musel poslední český zástupce v pohárové Evropě nuceně střídat. Sýkora se měl rozehrát na čtvrteční duel s Fiorentinou, hřiště však opustil na nosítkách. Zřejmě si po střetu s Boháčem obnovil zranění kolena, nahradil ho Souaré.

Plzeň měla výraznou převahu, Karviná se víceméně jen bránila. Střelecky aktivní byl především Vydra hrající 50. utkání v české lize, přesnou mušku však nenacházel. Hosté v prvním poločase vyhráli na střely 10:0, gól jim to ale nepřineslo. V šanci se dobře nezorientoval další jubilant Chorý, který si připsal 200. ligový start, mimo pálil také kanonýr Šulc.

Slezané se po přestávce osmělili, třeba v 59. minutě během obléhání branky soupeře donutili brankáře Jedličku k důležitým zákrokům Čavoš i Fleišman. Viktoria již nebyla tak dominantní, proto sáhla hned ke trojitému střídání.

Závěr zápasu přinesl aspoň trochu vzruchu. Nejprve jen těsně vedle hlavičkoval plzeňský Metsoko, poté branku v nadějné pozici netrefil karvinský stoper Bergqvist. Diváci se tak gólu nedočkali. Plzeň v sedmi ligových zápasech v Karviné neprohrála, nováček vyhrál v jediném z posledních 14 kol.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky FC Viktoria Plzeň, 1. liga, zápas s Karvinou, viktoriáni

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň ani podruhé v ligové sezoně neporazila Karvinou, navíc přišla o Sýkoru  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.