Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Plzeňští fotbalisté využili v Jablonci díky Chorému přesilovku a vyhráli 2:1

Fotbalisté Plzně zvítězili v 25. ligovém kole v Jablonci 2:1 a upevnili si třetí místo. Cestu k šesté ligové výhře v řadě otevřel Lukáš Hejda. Po změně stran sice střídající Jan Chramosta vyrovnal, ale po vyloučení domácího Matěje Polidara vstřelil šest minut před koncem vítězný gól Tomáš Chorý. Severočeši prohráli po čtyřech kolech, doma v lize vyšli bodově naprázdno po šesti zápasech a poprvé od říjnového zápasu s Bohemians a v tabulce zůstali desátí.

Domácí se museli obejít bez disciplinárně potrestaného Kolumbijce Hurtada. Na lavičce začal nejlepší týmový střelec Chramosta, který není úplně fit. Plzni ve srovnání s úspěšnou čtvrteční odvetou v Evropské konferenční lize proti Servette Ženeva chyběl vykartovaný Brazilec Cadu a volno dostali Jemelka, Kalvach a Kopic. Zato poprvé v nejvyšší soutěži nastoupil útočník Metsoko z Toga, který v zimní přestávce přišel z druholigového Vyškova, a na ligový trávník se po operaci achilovky poprvé od loňského května vrátil Havel.

Hned v první minutě čelil plzeňský brankář Jedlička Hollého dorážce zblízka. Na druhé straně měl po chybě obrany šanci v 11. minutě debutant Metsoko, ale nedokázal zakončit. O devět minut později vypálil z hranice šestnáctky Hejda, míč po nešťastné teči Tekijaškiho změnil trajektorii a obloučkem skončil za zády brankáře Hanuše. Pro kapitána hostů, který v poslední době chyběl v základní sestavě, to byl třetí ligový gól v této sezoně.

Oba týmy, jimž se na jaře daří, se snažily o útočný fotbal. V závěru prvního poločasu však Viktoria přece jen zvýšila tlak. Dvě šance měl Chorý, ale poprvé branku minul, podruhé jeho hlavičku zneškodnil Hanuš.

Po změně stran si Chorý za nevybíravý zákrok vykoledoval žlutou kartu, a protože byla už čtvrtá, bude v příštím kole chybět. Trenér domácích Látal se pro Chorého dožadoval červené karty, ale za protesty se jen sám dočkal napomenutí. Plzeňský Červ po osmé žluté kartě vynechá dva zápasy.

Šanci pojistit náskok měl hned po svém příchodu na trávník po hodině hry Vydra, jenže Hanuš jeho sólo zmařil. Dvacet minut před koncem přišel na trávník Chramosta. Už za tři minuty si zpracoval Martincovu přihrávku a poslal míč pod břevno. Vstřelil už osmý gól v sezoně nejvyšší soutěže a do Klubu ligových kanonýrů mu schází už jen pět zásahů.

Jedenáct minut před koncem zastavil Polidar unikajícího Vydru jen za cenu červené karty a přesilovku využil střelou zblízka Chorý svým osmým ligovým gólem v tomto ročníku. Jablonec nezdolal Plzeň v lize posedmé za sebou a poslední čtyři duely s ní prohrál. Oplatit jí to může 2. dubna, kdy se s ní na Střelnici znovu utká ve čtvrtfinále domácího poháru.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, fortuna liga, Jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeňští fotbalisté využili v Jablonci díky Chorému přesilovku a vyhráli 2:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.