Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Viktoria Plzeň porazila Baník Ostrava gólem v nastavení a upevnila si třetí místo

Fotbalisté Plzně zvítězili v dohrávce 17. kola první ligy v Ostravě 1:0. Západočeši rozhodli v druhé minutě nastavení, kdy se trefil bývalý hráč Baníku Brazilec Cadu. Viktoria si po sobotní remíze s Mladou Boleslaví připsala první vítězství v jarní části sezony, v nejvyšší soutěži pošesté za sebou neprohrála a zvýšila svůj náskok na třetím místě tabulky před čtvrtým Slováckem na čtyři body. Slezané v lize potřetí za sebou utrpěli porážku a zůstali osmí.

Utkání se mělo původně hrát už v neděli 3. prosince, kvůli sněžení a nezpůsobilému terénu ale bylo přeloženo. Baník měl kvůli disciplinárnímu trestu za výtržnosti fanoušků zavřené sektory, kde sídlí "kotel", domácí vlajkonoši se ale přesunuli jinam a vytvořili dobrou kulisu.

Zápas začal z obou stran aktivně. Jen v úvodní pětiminutovce měly týmy po vyložené šancí. Plzeň už po 40 sekundách, kdy Cadu posunul balon zleva kamsi k penaltovému puntíku a Chorého střelu i domácí stoper Pojezný pomohl k ostravskému štěstí nasměrovat pouze do břevna.

Domácí se nenechali zahanbit a vzápětí také měli blízko ke gólu. Ewerton zleva šajtlí oslovil uvnitř vápna Buchtu, který ale volejem těsně minul. Po hektickém úvodu se hra trochu zklidnila. Baník měl opticky mírně navrch, ale vyloženou možnost si v úvodním dějství nevypracoval.

Hosté vsadili na vyčkávací taktiku a snažili se o rychlé brejky. Efekt jim to mohlo přinést v 34. minutě, ale Šulcovu umístěnou přízemní střelu z šestnáctky k tyči gólman Letáček vytěsnil rukou do bezpečí.

Ještě do úvodu druhé půle vstoupila s větší energií Ostrava, ale po krátkém tlaku převzali otěže utkání Západočeši a 10 minut "mačkali" soupeře před Letáčkem. Ten ale v žádné ze situací nezaváhal a pochytal několik nebezpečných centrů.

Baník se dokázal z tuhé defenzivy vymanit a po prostřídání i znovu zvednout hlavu. Rusnák se v 74. minutě hnal za gólem, ale ve vápně si míč zasekl na svou slabší levačku a nedůrazná střela doprostřed brány tomu odpovídala. Mnohem lepší parametry měla postupná kombinace Baníku z 86. minuty, Šín ale obstřelem těsně minul tyč.

Když už vše vypadalo na konečný smír, nacentroval na konci druhé ze tří nastavených minut z levé strany Cadu, míč před Letáčkem skočil a těsně netečován Chorým skončil v síti. Šestadvacetiletý brazilský křídelník se prosadil potřetí v ligové sezoně a vzhledem k tomu, že v minulé sezoně působil v Baníku, se za trefu proti bývalému klubu gestem omluvil.

Plzeňští potvrdili, že se jim v zápasech s Ostravou mimořádně daří. Zvítězili popáté z posledních šesti vzájemných ligových duelů. Slezané popáté z minulých šesti kol nebodovali a doma v nejvyšší soutěži utrpěli porážku počtvrté za sebou.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky FC Viktoria Plzeň, fotbal, fotbalisté, utkání s Baníkem, výhra, FC Baník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoria Plzeň porazila Baník Ostrava gólem v nastavení a upevnila si třetí místo  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.