Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Plzeň na úvod jara remizovala s Boleslaví, hosté srovnali v 88. minutě z penalty

Plzeňští fotbalisté na úvod jarní části první ligy doma pouze remizovali s Mladou Boleslaví 1:1. Viktorii poslal v utkání 20. kola do vedení v 63. minutě Tomáš Chorý, ale v 88. minutě vyrovnal z penalty Tomáš Ladra.

Západočeši v nejvyšší soutěži ztratili body po sérii tří vítězství. V neúplné tabulce zůstali třetí a mají k dobru odložené utkání v Ostravě, které odehrají v úterý. Mladoboleslavským vyšla soutěžní premiéra pod trenérem Davidem Holoubkem. Čekání na ligové vítězství nicméně protáhli na šest zápasů a patří jim šestá pozice.

Mladoboleslavští začali aktivněji a v úvodní čtvrthodině si vypracovali tři velké šance. Suchomel však minul branku, Kostkovu střelu vytáhl Jedlička a plzeňskému brankáři, který si za Viktorii odbyl ligový debut, poté pomohlo břevno po hlavičce Pulkraba.

Druhá část úvodního poločasu patřila domácím. Na přihrávku Chorého nedosáhl Šulc a Kopic stříleným centrem minul. Chorého ránu z dálky následně zastavil gólman Trmal a Caduův centr ve 37. minutě se snesl na břevno zaskočeného mladoboleslavského brankáře. Těsně před pauzou na druhé straně Jedlička vyrazil Kubistův pokus.

Po změně stran oba týmy zpočátku hrály opatrněji. Západočeši ale hned z první větší příležitosti otevřeli skóre. Po závaru v šestnáctce v 63. minutě propadl míč k Chorému, který i díky Králově teči překonal Trmala. V ligové sezoně vstřelil čtvrtý gól.

Hosté se do většího tlaku dlouho nedostávali. V závěru ale Hilál při spolupráci dvou střídajících hráčů pohotovým nákopem vyslal do samostatného úniku Vaníčka a toho v šestnáctce podrazil Jedlička. Z nařízeného pokutového kopu v 88. minutě se štěstím s pomocí tyče srovnal Ladra. Ofenzivní záložník se v ligovém ročníku prosadil podruhé.

Viktoria ve vzájemných zápasech v nejvyšší soutěži neprohrála podeváté za sebou, doma ale Boleslav po sérii pěti vítězství tentokrát neporazila. Plzeňští na svém stadionu v lize ztratili body potřetí z posledních čtyř duelů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, fortuna liga, Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň na úvod jara remizovala s Boleslaví, hosté srovnali v 88. minutě z penalty  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.