Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Fotbalisté Plzně zvítězili v Olomouci 3:1 a zimní pauzu stráví na třetím místě

Plzeňští fotbalisté zvítězili v 19. kole první ligy v Olomouci 3:1 a zimní přestávku stráví na třetím místě neúplné tabulky. Domácí poslal do vedení už v deváté minutě Denis Ventúra, ale bleskově vyrovnal Pavel Šulc a v poslední minutě první půle dokonal obrat Sampson Dweh. Pojistku Viktorie po změně stran přidal v páté minutě nastavení střídající Matěj Vydra.

Západočeši v nejvyšší soutěži zvítězili potřetí za sebou, Sigmu porazili stejným výsledkem jako v listopadovém osmifinále domácího poháru. Hanáci na svém stadionu v lize nevyhráli počtvrté za sebou a přezimují na páté pozici. Stejně jako plzeňský tým mají odložené utkání k dobru.
Domácí se dostali do vedení hned z první vážnější akce v deváté minutě. Po standardní situaci si Ventúra ve vápně zpracoval pas od Breiteho a levačkou z úhlu překonal Staňka svým premiérovým gólem v sezoně. Jenže z dobrého úvodu Sigma nic nevytěžila, protože okamžitě po rozehrávce inkasovala. Kliment prodloužil míč v hlavičkovém souboji s Novákem na Jirku, ten prostrčil na Šulce, který se prosadil střelou na zadní tyč. Osmým gólem v ligové sezoně si upevnil pozici nejlepšího týmového střelce.
Následně se do 20. minuty hrálo bez jakékoliv šance, až Zorvan natáhl ze zhruba třiceti metrů a jeho ránu brankář Staněk vytáhl na roh. Ve 26. minutě sice dostal domácí Zmrzlý míč do sítě, jenže při zpracování si v souboji s Caduem pomohl rukou a jeho trefa tak neplatila. Plzeň ještě v závěru poločasu dvakrát zahrozila ze standardní situace. V poslední minutě pak přišla skrumáž, gólman Digaňa se zřejmě zalekl Dweha a míč podivným zákrokem minul. Liberijský stoper tak zblízka snadno zakončil.
Domácí mohli ještě před pauzou odpovědět, jenže Juliš po rohu netrefil míč ideálně, navíc šel nahoru také praporek pomezního rozhodčího a branka by tak stejně neplatila pro ofsajd.
Po změně stran se pokračovalo v podobném duchu jako v prvním poločase. Dlouho se hrálo mezi šestnáctkami s minimem šancí. Ale od 73. minuty jich přišlo v rychlém sledu hned několik. Tu první velkou měli domácí, kdy Zmrzlý přihrával na malé vápno volnému Julišovi, ale na poslední chvíli Dweh odklidil míč na roh.
Na druhé straně Jirka obdobně přihrával na zadní tyč Sýkorovi, ale ten odkrytou bránu vysoko přestřelil. Nejzajímavější pasáž duelu pokračovala. Nejprve volej Zorvana vytáhl Staněk, následně z malého vápna zakončoval Breite, ale ani olomoucký záložník si na hostujícího gólmana nepřišel.
Plzeňský Bucha chvíli nato vypálil z vápna vedle. Sigma se v závěru sice tlačila za vyrovnáním, ale Viktoria náskok ubránila. V poslední nastavené minutě šel na rohový kop také brankář Digaňa, ale Breite na půlce špatně rozehrál a Vydra po samostatném úniku na prázdnou bránu zpečetil triumf hostů. Plzeňští od května 2011 v Olomouci neprohráli v 11 ligovém utkání po sobě.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Victoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, fortuna liga, Olomouc

Fotbalisté Plzně zvítězili v Olomouci 3:1 a zimní pauzu stráví na třetím místě  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.