Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Fotbalisté Plzně deklasovali poslední České Budějovice 5:0 a jsou opět třetí

Plzeňští fotbalisté deklasovali v 18. kole první ligy poslední České Budějovice 5:0 a vrátili se na třetí místo neúplné tabulky. Už v úvodní půlhodině se za domácí prosadili Erik Jirka z penalty a Jan Kliment, po změně stran přidali další branky Robin Hranáč, střídající Jhon Mosquera a Pavel Bucha. Plzeňský tým doma v lize vyhrál nad Budějovicemi podeváté za sebou. Dynamo venku v nejvyšší soutěže čeká na vítězství 19 utkání a v této sezoně je tam s jediným bodem nejhorším týmem soutěže.

Viktoria v nejvyšší soutěži s Budějovicemi od října 2006 neprohrála v 25. zápase po sobě a v posledních sedmi vzájemných duelech zvítězila. Dynamo v lize prohrálo pošesté za sebou a ztrácí bod na předposlední Zlín. Plzeň má z minulého týdne k dobru odložený zápas v Ostravě, Jihočeši domácí zápas s Hradcem Králové.

Plzeňští, v jejichž útoku chyběl karetně potrestaný Šulc a zraněný Chorý, začali velkým náporem. Hranáč ale z úhlu nepropálil brankáře Šípoše a Kliment hlavou minul branku. Poté hostující Havel po Caduově centru zahrál v šestnáctce rukou a sudí Petřík po intervenci videorozhodčího a vlastní kontrole na monitoru nařídil pro Viktorii pokutový kop, který v 18. minutě suverénně proměnil Jirka. Slovenský reprezentant gólem oslavil návrat do sestavy po svalovém zranění. V ligové sezoně se Jirka trefil popáté.

Hned o čtyři minuty později zvýšil Kliment po samostatném úniku a hraniční ofsajdové situaci. V ročníku nejvyšší soutěži si připsal druhou branku. Domácí dál dominovali. Vydra ve dvou velkých šancích netrefil branku, Bucha ani nadvakrát nepřekonal Šípoše. Jeho protějšek Staněk v závěru prvního poločasu vytáhl Trummerovu ránu.

Západočeši vstoupili dobře i do druhého dějství. Kalvach z přímého kopu našel hlavu Hejdy, jehož pokus Hranáč zblízka tečoval do branky. Plzeňský stoper v lize skóroval podruhé za sebou a potřetí v sezoně.

Průběžný výsledek poté zřejmě neunesli hostující fanoušci, kteří ze svého sektoru několikrát hodili do sektoru dýmovnici. Další velkou šanci Viktorie poté zahodil Kopic, který sám před českobudějovickou brankou pouze napálil Šípoše. Na druhé straně ve slibné možnosti neuspěl Hellebrand.

Čtvrtý domácí gól vstřelil v 85. minutě Mosquera, jenž se po dvou minutách na hřišti prosadil křížnou ranou. Kolumbijský křídelník v ligovém ročníku zaznamenal druhý gól. Debakl Jihočechů dokonal ve čtvrté minutě nastavení Bucha povedenou ranou. Domácí záložník se v ligové sezoně prosadil popáté.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, fortuna liga, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Plzně deklasovali poslední České Budějovice 5:0 a jsou opět třetí  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.