Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Fotbalisté Plzně remizovali v Hradci Králové 1:1, bod hostům zachránil Cadu

Plzeňští fotbalisté v 16. kole první ligy jen remizovali v Hradci Králové 1:1. Domácí poslal do vedení v 11. minutě Michal Leibl, v 73. minutě vyrovnal Cadu. Západočeši v nejvyšší soutěži neporazili Hradec potřetí za sebou. Plzeňští vyhráli jediné z posledních pěti kol a v neúplné tabulce zůstali čtvrtí. K dobru mají odložený zápas v Mladé Boleslavi.

Trenérovi Viktorie Miroslavu Koubkovi nevyšel ani druhý souboj s bývalým týmem, který ještě v minulé sezoně vedl. Na konci července Západočeši doma s Hradcem také pouze remizovali 1:1.

"Votroci" otevřeli skóre v 11. minutě. Bývalý plzeňský záložník Pilař, hrající 200. ligový zápas, ze standardní situace nacentroval do šestnáctky, Kodeš míč prodloužil k Leiblovi a ten přesnou hlavičkou překonal brankáře Staňka. Královéhradecký stoper se v ligovém ročníku trefil poprvé.

Domácí v úvodu příliš nepouštěli Viktorii před svou branku a ve 27. minutě mohli přidat druhý gól. Po akci aktivního Pilaře se dostal do zakončení Horák, jenže vysoko přestřelil. V závěru prvního poločasu už za silného sněžení v možná největší plzeňské šanci úvodního dějství po Caduově standardní situaci Chorý hlavičkoval kousek nad břevno.

Koubek do druhé půle poslal čerstvé hráče Dweha s Klimentem, kteří nahradili nevýrazné Sýkoru a Vlkanovu. První příležitost po změně stran však měl domácí Horák, jenž z úhlu trefil boční síť. Plzeňští si potom vytvořili několik náznaků a v 73. minutě vyrovnali. Po velkém závaru vypálil zpoza šestnáctky Cadu "šajtlí" a brankář Bajza na jeho pokus k tyči nedosáhl. Brazilský krajní bek vstřelil druhý gól v ligové sezoně.

V 88. minutě mohl dokonat plzeňský obrat střídající Kliment, který ale sám před brankou hlavičkoval o kousek vedle. Hradec bodoval ve čtvrtém z posledních pěti domácích ligových duelů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, fortuna liga, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Plzně remizovali v Hradci Králové 1:1, bod hostům zachránil Cadu  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.